Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση Αυγούστου

Ένας αρκετά έως πολύ θερμότερος του κανονικού, αναμένεται να βγει ο φετινός Αύγουστος. Τους μέσους όρους θα…εκτοξεύσει το κύμα καύσωνα που πλήττει την Μεσόγειο και την χώρα μας, στο πρώτο του δεκαήμερο, με θερμοκρασίες εξαιρετικά υψηλές. Η κατάρρευση αυτής της ροής υπέρθερμων αερίων μαζών από την Αφρική, θα αρχίσει προοδευτικά από το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα και έπειτα. Η ζέστη πάντως αναμένεται να επιμένει όλο τον Αύγουστο, με θερμοκρασίες που κατά διαστήματα θα φτάνουν και πάλι ακόμη και τους 40 βαθμούς σε ευπαθείς στην ζέστη περιοχές. Δεν φαίνεται ομως να απασχολεί την Μεσόγειο και την χώρα μας, κύμα ζέστης σαν και αυτό των πρώτων ημερών του μήνα. Η κύρια απειλή του Αυγούστου, φαίνεται να είναι οι δασικές πυρκαγιές. Οι παρατεταμένα υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδιασμό με την προοδευτική εμφάνιση των μελτεμιών ειδικά στο δεύτερο μισό του, θα αυξήσουν κατακόρυφα τον κίνδυνο εκδήλωσης μαζικών και μεγάλης κλίμακας δασικών πυρκαγιών, τόσο στην χώρα μας, όσο και στην Μεσόγειο αλλά και τα Βαλκάνια.

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Νέα προειδοποίηση στους πολίτες – Μαίνεται η πυρκαγιά | Έθνος

ΔΥΝΑΜΙΚΗ επανεμφάνιση των μελτεμιών, φαίνεται πως θα έχουμε στο δεύτερο μισό του μήνα, σε εντάσεις που θα ξεπεράσουν με άνεση και τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Τα μελτέμια αυτά, θα είναι και η αιτία της σταδιακής αποσυμφόρησης της ατμόσφαιρας, από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες του πρώτου 10ημέρου.

Στο παιχνίδι όμως, φαίνεται πως θα μπουνε και οι θερμικές καταιγίδες, στην εκπνοή του μήνα, κυρίως στο τρίτο του δεκαήμερο. Υπάρχουν ενδείξεις για ανάπτυξη υψηλών πιέσεων στην κεντρική Ευρώπη ( αυτές που θα προκαλέσουν και τα ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο), υψηλές πιέσεις οι οποίες θα ανοίξουν τον δρόμο για πιθανές διαταραχές. Διαταραχές οι οποίες θα επηρεάζουν την βόρεια ηπειρωτική χώρα με καταιγίδες μεσημεριανού απογευματινού τύπου. Η σταθερή ροή βοριάδων, δεν θα επιτρέψει αυτές τις αστάθειες να κατηφορίσουν στην νότια Ελλάδα, έτσι στην τελευταία, οι μέρες βροχής, θα είναι μηδενικές. σε αντίθεση με τα βόρεια, όπου όπως είπαμε, το τρίτο δεκαήμερο συγκεντρώνει καλές πιθανότητες για καταιγίδες.

Συμπερασματικά λοιπόν, ένας πολύ ζεστός μήνας στο πρώτο μισό του, αποσυμφόρηση της κατάστασης από το δεύτερο δεκαήμερο με ενίσχυση των μελτεμιών, και πιθανή εμφάνιση καταιγίδων στο τρίτο δεκαήμερό του στα βόρεια. Κύρια απειλή, οι δασικές πυρκαγίες.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

One Response so far.

 1. Ο/Η Γιώργος Δρόσος λέει:

  Συνεχίστε έτσι παιδιά.
  Επιτέλους και κάτι σοβαρό και αξιόπιστο μέσα από μια ανιδιοτελή και εξαιρετική ομάδα που δείχνει ότι όταν κάνεις αυτό που αγαπάς το κάνεις σωστά.
  Εμείς οι απλοί άνθρωποι που όταν χιονίζει τον χειμώνα δεν μιλάμε για κακοκαιρία αλλά για τον εμπλουτισμό των υδάτινων πόρων…..
  Εμείς που όταν η ζέστη είναι στον καιρό της δεν δυσανασχετουμε αλλά ελπίζουμε σε καλές παραγωγές…..
  Εμείς που ξέρουμε ότι τα αγαθά τα παράγει η ευλογημένη γη της χώρας μας με τον δικό μας μόχθο και όχι τα super markets…..
  Εμείς οι αγρότες αυτής της χώρας σας ευχαριστούμε και θα σας στηρίζουμε πάντα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast