Λίμνη Hillier: Ο ροζ θησαυρός της Αυστραλίας

Βρίσκεται στην Αυστραλία, και είναι ροζ: Είναι η λίμνη Hillier. Η πιο διάσημη, ίσως, λίμνη που ανακαλύφθηκε στις αρχές του 1800 από έναν εξερευνητή που ανήκε στο βασιλικό ναυτικό. Το χρώμα της είναι ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο «φραουλένιο» ροζ που δεν χορταίνεις να κοιτάζεις.

Η «μαγική» λίμνη Hillier βρίσκεται κοντά στην ακτή του Middle Island, στο αρχιπέλαγος Recherche και στα νότια της δυτικής Αυστραλίας. Σήμερα, αποτελεί προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο, επομένως, είναι δύσκολη η πρόσβαση εκεί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μπορείτε να τη δείτε «από ψηλά». Ο μοναδικός χρωματισμός της, η δυνατότητα κολύμβησης σ’ αυτήν αλλά και το κατά πόσο το νερό είναι πόσιμο, είναι οι 3 βασικές απορίες που δημιουργούνται σε κάθε υποψήφιο ταξιδιώτη.

Γιατί η λίμνη είναι ροζ;

Η ακριβής αιτία που η λίμνη έχει ροζ απόχρωση δεν είναι γνωστή. Οι περισσότεροι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το χρώμα της οφείλεται στην εμφάνιση ενός σπάνιου είδους μικροφυκιών (Dunaliella Salina). Οι φωτοσυνθετικοί μικροοργανισμοί που βρίσκονται στη λίμνη παράγουν ενέργεια χρησιμοποιώντας όλα τα μέρη του ορατού φωτός, εκτός από πορτοκαλί και κόκκινες συχνότητες.

Το συγκεκριμένο φυτό έχει την ικανότητα να αντέχει πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αλάτων που κυμαίνονται από 0.2% μέχρι και 35%. Τα μικρά αυτά πλάσματα παράγουν τις καροτινοειδείς χρωστικές που βρίσκονται και στα καρότα, και πιστεύεται ότι είναι η αιτία που το νερό έχει αυτόν το χρωματισμό.

Επιπλέον, υπάρχουν μεγάλες ποσότητες από κόκκινα αλόφιλα βακτήρια και Αρχαία (μονοκύτταροι οργανισμοί) στα μέρη όπου βρίσκονται κρούστες άλατος στη λίμνη. Αυτοί οι μικροοργανισμοί παράγουν επίσης παρόμοια καροτινοειδή χρωστική ουσία μέσα στις κυτταρικές μεμβράνες τους, που είτε είναι η κύρια αιτία, είτε συνεισφέρει στον καθολικό χρωματισμό της Hillier.

Είναι ασφαλές να κολυμπήσω εκεί;

Βάσει της επίσημης ιστοσελίδας για τη ροζ λίμνη της Αυστραλίας, είναι απολύτως ασφαλές να κολυμπήσετε στη λίμνη. Παρά το χρωματισμό, το νερό είναι καθαρό και δεν θα προκαλέσει καμία βλάβη σε εσάς ή στο δέρμα σας.

Παρόλα αυτά, είναι πολύ δύσκολο να φτάσει κανείς στη λίμνη καθώς πρόκειται για προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο. Ένας ταξιδιώτης μπορεί να δει τη λίμνη κάνοντας βόλτα σε κάποιο ελικόπτερο, από όπου μπορεί να απολαύσει το έντονο και ζωηρό χρώμα της λίμνης, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τα δάση που ξεπροβάλλουν γύρω-γύρω και τον Ινδικό Ωκεανό.

Άλλος ένας τρόπος να αντικρίσετε το θέαμα είναι από κρουαζιερόπλοιο αν και θα έχετε μόνο την οπτική της ακτής. Αν, βέβαια, καταφέρετε να βρεθείτε κοντά στη λίμνη, μη χάσετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στα ροζ νερά της. Αξίζει να επισημανθεί ότι σήμερα λειτουργεί ως τουριστικό αξιοθέατο.

Το νερό της λίμνης είναι πόσιμο;

Όπως ισχύει για κάθε αλμυρό νερό, έτσι και το νερό της λίμνης Hillier δεν προορίζεται για κατάποση. Η υψηλή περιεκτικότητα άλατος στην κυκλοφορία του αίματος προκαλεί σοβαρή πίεση στη φυσική ικανότητα του οργανισμού σας να σταθεροποιεί τα επίπεδα νατρίου. Επομένως, αν θέλετε να αποφύγετε κάποια ανεπιθύμητη επιπλοκή, καλό θα ήταν να αποφύγετε να δοκιμάσετε το νερό.

 

 

 

 

source:the globalist.gr

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

One Response so far.

  1. […] την λίμνη Hillier, όπως και φωτογραφικό υλικό, θα βρείτε εδώ και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast