Κύμα ζέστης στην Ευρώπη αρχές Μάη- τι θα συμβεί στην Ελλάδα

Το σύνολο των προγνωστικών μετεωρολογικών δεδομένων, συγκλίνουν στο ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μάη, θα δώσει μια αξιοσημείωτη θερμή εισβολή στην Ευρώπη. Στην ουσία, θα είναι η πρώτη απόπειρα του νεογέννητου καλοκαιριού να προσεγγίσει την Ευρώπη. Με τα δεδομένα ως έχουν μέχρι σήμερα, φαίνεται πως το πρώτο κύμα ζέστης της σεζόν, θα απασχολήσει την Ιταλία και γενικά τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Μια πολύ καλή εξέλιξη, αν σκεφτούμε ότι εκείνες οι χώρες αντιμετωπίζουν και τα σοβαρότερα προβληματα με τον κορονοϊο. Η άφθονη ηλιοφάνεια σε συνδιασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, θα βοηθήσει σίγουρα την κατάσταση.

Υψηλές θερμοκρασίες και άφθονη ηλιοφάνεια περιμένουν το σύνολο της Ευρώπης τις επόμενες εβδομάδες

Η ισχύς της θερμής εισβολής, φαίνεται να δίνει θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από τους 30 βαθμούς σε πολλές περιοχές, ακόμη και της κεντρικής Ευρώπης. Στην χώρα μας τώρα, τα δεδομένα δείχνουν πολύ ποιο ασταθή. Καθώς θα βρισκόμαστε στο όριο αυτου του κύματος, υπάρχουν δεδομένα τα οποία θέλουν η ζέστη αυτή να μας επηρεάζει με χαμηλότερη ισχύ, ενώ άλλα, θέλουν ενίσχυση των βοριάδων και διατήρηση της θερμοκρασίας σε ανοιξιάτικα επίπεδα, χωρίς δηλαδή ακρότητες. Φυσικά θα το παρακολουθουμε, και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast