‘Καυτή η νέα εβδομάδα-καταιγίδες στο τέλος της

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η βαρομετρική διάταξη, που αναμένεται να κυριαρχήσει πάνω από τους ευρωπαϊκούς ουρανούς, την νέα εβδομάδα. Ο λόγος, για έναν ασυνήθιστο εμποδιστή αντικυκλώνα, ο οποίος αναμένεται να γεννηθεί στην δυτική Ευρώπη την Τρίτη, και το σύνολο των προγνωστικών δεδομένων, τον θέλουν να προχωράει, σε μια εξαιρετικά σπάνια ( που ομως τα τελευταία καλοκαίρια τείνει να γίνεται διαρκώς) επέκταση, ισχυροποίηση και εδραίωση, στην βόρεια Ευρώπη. Παράλληλα, μια αρκετά συμπαγής, οργανωμένη αποκομμένη ( cut off low) ψυχρή λίμνη, στην κεντρική Ευρώπη, θα προκαλεί εκτεταμένες καταιγίδες. Η λίμνη αυτή, αρχικά, θα τραβήξει ένα γενναίο κύμα ζέστης, συνοδευόμενο από αφθονη υγρασία, στην χώρα μας. Ημέρες κορύφωσης, φαίνεται να είναι η Πεμπτη-Σάββατο, με κυριο χαρακτηριστικό αυτή την φορα, όχι τόσο οι μεγάλες τιμες στην θερμοκρασία ( 39αρια 40αρια πολυ επιλεκτικά και μονο στις παραδοσιακές καυσωνοπεριοχές της χώρας) αλλα η εξαιρετικά μεγάλη υγρασία που θα απογειώνει την δυσφορία. Φυσικά, αυξημένη υγρασία, σημαίνει και υψηλές ελάχιστες, άρα η νύχτα δεν θα ανακουφίζει τις πόλεις.
Η συνέχεια όμως δείχνει εντυπωσιακή, καθώς πλήθος σεναρίων, θέλουν την λίμνη των Άλπεων, να ‘βουτάει’ στην κεντρική-ανατολική Μεσόγειο προς τα τέλη της νέας εβδομάδας. Αν αυτο συμβεί, και δεδομένης της μεγάλης ζέστης που θα εχει προηγηθεί, ενδεχομένως να έχουμε μπροστά μας, ένα τελευταίο 10ήμερο με σοβαρά επεισόδια καταιγίδων, ικανών να προκαλέσουν προβλήματα και να διαταράξουν την καλοκαιρινή ροή μας..Θα το δουμε βεβαια το τελευταιο και σε επόμενα δελτία. Το σίγουρο ειναι, οτι η νέα εβδομάδα, θα μας φέρει εκ νέου άφθονη ζέστη και δυσφορία, με έμφαση τις ημέρες Πεμπτη-Σάββατο.

upside…down! Εντυπωσιακά υψηλά γεωδυναμικά στην βόρεια Ευρώπη, εγκλωβισμένο αποκομμένο βαρομετρικό χαμηλό ανώτερης ατμόσφαιρας στην Μεσόγειο, μας φέρνει το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast