Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας- δείτε που θα επιμείνει η ζέστη

‘ Κλειδώνει’ η οπισθοχώρηση του μεγάλου κύματος καύσωνα που ταλαιπωρεί την χώρα μας εδώ και πολλές ημέρες. Θεωρείται πλέον δεδομένο, οτι η μέρα εξόδου είναι η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από τα βόρεια όπου θα έχουμε και ενίσχυση των ανέμων, δυτικοί στη νότια Ελλάδα , ΒΔ στα δυτικά και βόρεια. Δεν φαίνεται η πτώση της θερμοκρασίας να συνοδεύεται από βροχοπτώσεις, με εξαίρεση περιοχές στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Χαρακτηριστικά αναφέρω πως για παράδειγμα, στην Αθήνα, από τα 40άρια, οι μέγιστες από Σάββατο μέχρι και Δευτέρα, δεν θα ξεπερνάνε τους 34 με 36 βαθμούς ενώ και το βράδυ η ζέστη θα σπάσει. Ακόμη μεγαλύτερη η πτώση στην Θεσσαλονίκη, όπου όλα δείχνουν πως δεν θα μας ξαναπασχολήσουν τιμές πάνω από 35 βαθμούς, εδώ η πτώση θα γίνει αισθητή ήδη από Παρασκευή, όπου οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 33 βαθμούς στην πόλη, μάλιστα θα βγάλει και δυνατό βαρδάρη Παρασκευή-Σάββατο, έτσι τα βράδια από Παρασκευή και μετά θα γίνουν εξαιρετικά άνετα, με τις ελάχιστες κάτω από τους 26 βαθμούς ακόμη και στην καρδιά της πόλης.

Η νέα εβδομάδα, δείχνει να φέρνει ακόμη ένα κύμα έντονης ζέστης, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα είναι συγκρίσιμο με το τωρινό και οι περιοχές που θα δούνε αυστηρά τιμές καύσωνα, θα είναι οι ηπειρωτικές ( ΜΑΧ 39-41). Στα παράκτια, η άνοδος της θερμοκρασίας δεν αναμένεται να γίνει αντιληπτή, με εξαίρεση περιπτώσεις καταβατών ανέμων, ηπειρωτικών.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast