Καταιγίδες την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΔΕΙΤΕ σε ποιες περιοχές θα βρέξει-χάρτης

 

Μια εξασθενημένη διαταραχή προσεγγίζει την περιοχή μας, από την Ιταλία, και θα είναι η αιτία που μέσα στην ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 Ιουλίου, θα έχουμε εμφάνιση περιορισμένης γενικά αστάθειας στα ηπειρωτικά. Αναλυτικότερα, η μέρα ξεκινάει με λιακάδα και λίγα σύννεφα στα ηπειρωτικά. Μέσα στις θερμές ώρες της ημέρας, και κυρίως τις απογευματινές, εστίες καταιγίδων θα σχηματιστούν αρχικά στα ορεινά της Ηπείρου, δυτικής Θεσσαλίας και Μακεδονίας. Οι καταιγίδες αυτές, θα έχουν κίνηση από βόρεια προς νότια ΝΔκά, ενώ πρόσκαιρα, φαίνεται να επηρεάζουν και παράκτια τμήματα της Μακεδονίας και ίσως και της Ηπείρου, χωρίς όμως έντονα φαινόμενα.

Προειδοποίηση επιπέδου ένα (1)  εκδίδεται για το εσωτερικό της Ηπείρου, την δυτική Μακεδονία και δυτική Θεσσαλία, καθώς και για μέρος της κεντρικής Μακεδονίας. Στις περιοχές αυτές ( με έμφαση τα ορεινά) οι καταιγίδες πρόσκαιρα ίσως έχουν έντονο χαρακτήρα, παρότι θα είναι μεμωνομένες και γενικά μικρής διάρκειας. Δεν αναμένεται να επηρεαστούν τα παράκτια από αυτά τα φαινόμενα.

Με πράσινο χρώμα, περιβάλλονται οι περιοχές γύρω από το επίπεδο 1 για αντίστοιχα φαινόμενα χαμηλότερης ισχύος τις απογευματινές ώρες, κατά κανόνα όμβρους-τοπικές βροχές.

Μπόρα ή και σύντομη καταιγίδα και στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ το Σαββατοκύριακο θα κυλίσει ηλιόλουστο.

Η αστάθεια αποχωρεί από το ΣΑΒΒΑΤΟ και έπειτα, με την λιακάδα να κυριαρχεί σε όλη την χώρα.

Κανένα πρόβλημα με τους ανέμους, γενικά από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς στα δυτικά και βόρεια. Μελτέμι στο Αιγαίο, γύρω στα 4 με 5 μποφόρ κατά περιόδους.

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast