Η θερμότερη εβδομάδα του έτους- έως 47 βαθμούς ο υδράργυρος

Οι μετεωρολογικές παράμετροι που διαμορφώνονται τις επόμενες 4 ημέρες, ( Δευτέρα-Πέμπτη) δείχνουν να είναι ικανές ώστε να απειλήσουν ή ακόμη και να καταρρίψουν ρεκόρ μεγίστων θερμοκρασιών πολλών ετών. Δεν ειναι υπερβολή να ειπωθεί πως ιδιαίτερα την Δευτέρα και την Πέμπτη, περιοχές όπως η Λάρισα, η δυτική Αττική, η Σπάρτη,  ενδεχομένως να πλησιάσουν τους 45, τοπικά ακόμη και 46 με 47 βαθμούς, εάν το επιτρέψουν οι άνεμοι. Εξαιρετικά χαμηλή θα είναι και η σχετική υγρασία, ( τις ώρες του μεσημεριού, περιμένουμε ακόμη και 8% ) κάτι που θα ευνοήσει δυστυχώς την εκδήλωση πυρκαγιών.

Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, η θερμότερη μέρα φαίνεται να είναι η ΤΡΙΤΗ, όπου ένας κυριολεκτικά καυτός ελαφρύς βαρδάρης, θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο ακόμη και στους 42 βαθμούς. Στο εσωτερικό του κάμπου δεν αποκλείονται ακόμη και 44 βαθμοί. Υποχώρηση των ακραίων τιμών σε επίπεδα καύσωνα ( δηλαδή στους 37-38) την Τετάρτη και έπειτα, με εκ νέου υποχώρηση σε φυσιολογικές τιμές από το Σάββατο και μετά.

Καμίνι και η ΑΤΤΙΚΗ, με τον υδράργυρο στα δυτικά τμήματα, να φλερτάρει με απόλυτα ρεκόρ ετών, ίσως δούμε 45, ακόμη και 46 βαθμούς μέχρι την Πέμπτη σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και γενικά δυτικά τμήματα. Η υποχώρηση του υδραργύρου εδώ θα έρθει από το Σάββατο προοδευτικά.

Αναμφίβολα λοιπόν, έχουμε μπροστά μας την θερμότερη εβδομάδα όχι μόνο του έτους, αλλά των τελευταίων πολλών ετών.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast