Έρχονται βροχές-Δείτε σε ποιες περιοχές θα ξεσπάσει η κακοκαιρία

Αλλάζει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα δυτικά. Αρκετές βροχές μας έρχονται μετά από πολύ καιρό, από το Ιόνιο, οι οποίες μέχρι την Πέμπτη, θα έχουν επεκταθεί σε πολλές περιοχές της επικρατείας. Παράλληλα, θα ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες στο Αιγαίο, αγγίζοντας τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, όπως είναι λογικό με τις συννεφιές και τις βροχές, θα σημειώσει αισθητή πτώση, ιδιαίτερα ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Με τα δεδομένα ως έχουν, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, τα περιμένουμε στα ανατολικά της Πίνδου, καθώς το ανατολικό ρεύμα, θα βοηθήσει σε αυτό. Περιοχές των δυτικότερων τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας ( Ημαθία, Πιερία, Πέλλα ) , της ανατολικής Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, θα πρέπει να δεχθούν τα σημαντικότερα ύψη βροχής. Αντίθετα, δεν φαίνεται να επηρεάζεται η ανατολική Μακεδονία-Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, από αξιόλογα φαινόμενα.

Στην Αττική, οι συννεφιές θα εμφανιστούν μέσα στην Πέμπτη και θα δώσουν λίγες τοπικές βροχές ή μπόρες. Ενίσχυση των βοριάδων.

Βροχερός κατά περιόδους ο καιρός την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη, με έντονη ψύχρα.

Υποχώρηση των βροχών, από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το μεσημέρι και έπειτα.

Σε γενικές γραμμές – με εξαίρεση τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας κοντά στα Πιέρια και ανατολική Θεσσαλία- δεν αναμένεται η μεταβολή αυτή να έχει κάτι έντονο, ή να χρήζει προσοχής. Θα λέγαμε πως είναι μια τυπική – της σειράς- βροχοκαιρία, χωρίς προβλήματα.

Στον χάρτη ( meteociel.fr ) βλέπετε και τις περιοχές με τους έντονους χρωματισμούς, τις περιοχές δηλαδή που θα δεχθούν αξιόλογες βροχές.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast