ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΧΕΛΩΝΕΣ – ΒΡΕΘΗΚΑΝ «ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΣ

Ο ασυνήθιστα κρύος καιρός στο Τέξας δεν βάζει σε κίνδυνο μόνο τους κατοίκους αλλά απειλεί επίσης τις ζωές από χιλιάδες θαλάσσιες χελώνες που ζουν εκεί.

Χιλιάδες πράσινες θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν σε κατάσταση σοκ από το δριμύ ψύχος, με αποτέλεσμα ειδικοί και εθελοντές να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να περισυλλέξουν τα ζώα και να τα μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, στην προκειμένη περίπτωση ένα τοπικό συνεδριακό κέντρο.

«Μακράν η μεγαλύτερη εκδήλωση του φαινομένου που έχει καταγραφεί ποτέ στο Τέξας. Είναι σοβαρό θέμα» σχολίασε η Dr. Donna Shaver από το Sea Turtle Stranding & Salvage Network.

Οι χελώνες είναι ψυχρού αίματος και δεν μπορούν να ρυθμίσουν την θερμοκρασία στο σώμα τους, οπότε όταν η θερμοκρασία του νερού πέφτει κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου, παθαίνουν υποθερμία μην όντας σε θέση να κολυμπήσουν και μοιάζουν σαν να πάγωσαν, εξηγεί το National Park Service.

Το σώμα τους είτε επιπλέει στην επιφάνεια του νερού, όπου καθίστανται ευάλωτες σε χτυπήματα από βάρκες, είτε ξεβράζεται στην ακτή είτε ακινητοποιείται. Σε κάθε περίπτωση, πολλές συχνά πεθαίνουν από το σοκ ή κάποιον τραυματισμό αν δεν διασωθούν εγκαίρως.

Στη δύσκολη επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν και πολλοί εθελοντές, όπως η μητέρα μιας χρήστη του Twitter, που υπολογίζεται ότι έχει διασώσει περίπου 1.000 χελώνες- πολλές εκ των οποίων φόρτωσε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της.

Εικόνα

Πηγή: Greenagenda.gr

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast