Εντυπωσιακή Άμπωτη στην Θεσσαλονίκη-τα αίτια

Ένα από τα ποιο εντυπωσιακά ‘ τραβήγματα’ των τελευταίων ετών, σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη στον Θερμαϊκό κόλπο. Η θάλασσα, τραβήχτηκε σε πολλά σημεία, έως και 1 μέτρο, με τον βυθό να βγαίνει κυριολεκτικά.. έξω! Ο λόγος που συναίβει αυτό βέβαια, δεν έχει να κάνει με καποιον…σεισμό ή κάτι ανησυχητικό, παρά με την διακύμανση της βαρομετρικής πίεσης. Οι παρατεταμένες και εξαιρετικά υψηλές πιέσεις πάνω από την χώρα μας, οι οποίες έφτασαν και τα 1035hpa, ήταν η αιτία που η θάλασσα τραβήχτηκε τόσο μέσα. Πιέσεις τις οποίες διάβασε και η εφαρμογή μας!

Σε αυτό βοήθησαν και οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, που όπως είναι γνωστό, όταν κυριαρχούν στο πέλαγος, η στάθμη της θάλασσας στα βόρεια, υποχωρεί. Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από την περιοχή της Θεσσαλονίκης!

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

One Response so far.

  1. […] που πιθανότατα να γίνει, οι ειδικοί, σύμφωνα με το meteology.gr υποστηρίζουν πως το φαινόμενο έχει κυρίως να κάνει με […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast