ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΣΕ ΙΣΧΥ

Το πέρασμα μιας ρηχής διαταραχής από την βόρεια κυρίως χώρα, θα δώσει μέσα στην ΤΕΤΑΡΤΗ, συνθήκες έντονης αστάθειας σε κεντρική ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τμήματα της ανατολικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ καθώς και στη Θεσσαλία, με έμφαση τις περιοχές στην Λάρισα. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ατμόσφαιρας, είναι τέτοια ώστε να επιτρέψουν στις καταιγίδες, να έχουν οργανωμένο χαρακτήρα και αξιοσημείωτη ένταση, όπου πιθανόν να προκαλέσουν προβλήματα.

Κύριες απειλές: Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που θα συνοδεύουν αυτές τις καταιγίδες ( μπουρίνια) , Το πιθανόν μεγάλο χαλάζι, ικανό να προκαλέσει ζημιές, και η πολύ έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Ακόμη μια σοβαρή απειλή, είναι η κίνηση των καταιγίδων, από την ενδοχώρα προς τις ακτές ιδιαίτερα της Μακεδονίας, έτσι ιδιαίτερη προσοχή θα απαιτηθεί από όσους θα βρίσκονται τις απογευματινές ώρες στις παραλίες της Μακεδονίας, ίσως και των ακτών Θεσσαλίας. Αποφύγετε δραστηριότητες στην θάλασσα τις απογευματινές ώρες, ιδιαίτερα αν δείτε να μαζεύει σύννεφα.

Εντός της ζώνης καταιγίδων θα βρεθεί και η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ιδιαίτερα το ορεινό κομμάτι του νομού, αλλά και παράκτια τμήματα, κυρίως στην περιοχή στις Καλύβες, Ψακούδια αλλά και Νικήτη, Πυργαδίκια, Όρμο και Ιερισσό.

Στην Θεσσαλονίκη θα δούμε να συννεφιάζει προς το απόγευμα από καταιγίδες που θα αναπτύσσονται στο εσωτερικό του κάμπου, ενώ εξίσου ισχυρές καταιγίδες θα σχηματιστούν στην περιοχή των Λιμνών, στο εσωτερικό του νομού τις απογευματινές ώρες, συνοδευόμενες από πολύ ισχυρούς ανέμους ή και χαλάζι. Πολύ πιθανόν, να επηρεαστεί και η πόλη της Θεσσαλονίκης από καταιγίδα.

Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, η πιθανότητα να αναπτυχθούν κύτταρα καταιγίδων, είναι σαφώς μικρότερη και αν συμβεί, αυτά δεν θα έχουν την οργάνωση και την έκταση των προαναφερθέντων περιοχών, ενώ θα σβήνουν γρήγορα.

Ο καιρός θα καθαρίσει παντού απο το βράδυ, αν και κάποια κύτταρα καταιγίδων, ίσως επιμένουν στα θαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast