Δορυφορική ανάλυση-επόμενα 24ωρα

Στην πρωινή δορυφορική εικόνα μας, βλέπουμε την αιθρία που χαρίζει τις τελευτάιες ημέρες, ένα πεδίο αντικυκλωνικών πιέσεων, το οποίο έχει εγκατασταθεί πάνω από την Βαλκανική και την ανατολική Μεσόγειο γενικότερα. Αυτός ο αντικυκλώνας, είναι και υπεύθυνος για την πρωινή ψύχρα/κρύο, καθώς δημιουργεί συνθήκες αναστροφής, στα ηπειρωτικά. Προσέξτε τώρα κάτω αριστερά, μεταξύ Τυνησίας και Λιβύης, το πως σχηματίζεται προοδευτικά, ένα σαχαριανό βαρομετρικό χαμηλό. Αυτή η διαταραχή, είναι που θα μας απασχολήσει και θα αλλάξει σημαντικότατα τον καιρό στην χώρα μας, από το ΣΑΒΒΑΤΟ το απόγευμα και από τα δυτικά, ενώ αρκετά νωρίτερα, θα αρχίσει να μας μεταφέρει άφθονη σκόνη.

Σε ιστορικά ρεκόρ τα επίπεδα της αφρικανικής σκόνης | Η Εφημερίδα των  Συντακτών

(εικ: Πολλές περιοχές της νότιας χώρας, ιδιαίτερα σε Πελοπόννησο και Κρήτη, θα δεχθούν ακραία μεταφορά αφρικανικής σκόνης )

Οι αραιές νεφώσεις που ήδη διακρίνονται να μας πλησιάζουν από τα δυτικά, μέσα στην Παρασκευή, και καθώς η όλη διαταραχή θα ξεκινήσει να ανηφορίζει για τα νερά της Μεσογείου, θα διασπάσουν αυτόν τον αντικυκλώνα, με τα βαρόμετρά μας να ξεκινάνε την πτώση από την ίδια μέρα. Παράλληλα, η σκόνη, κυρίως από το απόγευμα και μετά, θα αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στην ατμόσφαιρα της νότιας χώρας.

Το Σάββατο, θα ξεκινήσει να επηρεάζεται πρώτα η νότια χώρα, με έμφαση το νότιο Αιγαίο, από αυτή την διαταραχή. Σημαντική ενίσχυση των ανατολικών ανέμων, οι οποίοι στην Κρήτη θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ, και θα μεταφέρουν πολύ μεγάλες ποσότητες σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι αυτοί, μέχρι το τέλος της ημέρας, θα ‘ανέβουν’ μέχρι και το κεντρικό Αιγαίο αλλά και σε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου. Η Κυριακή, θα είναι ημέρα κακοκαιρίας, με λασποβροχές, κρύο στα βόρεια αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας. Θα μπω σε λεπτομέριες, σε αμέσως επόμενα δελτία.

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

One Response so far.

  1. Ο/Η Χαρά Παπαχρήστου λέει:

    Φωκίων καλημέρα να μας ενημερώνεις λίγο περισσότερο για την Αττική !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast