ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΣΕ ΙΣΧΥ για Σάββατο

Το πέρασμα της διαταραχής πάνω από τον Ελλαδικό χώρο το Σάββατο, θα δώσει σε αρκετές περιοχές μπόρες αλλά και αξιόλογες καταιγίδες. Η διαταραχή θα ‘παίξει’ σε δυο φάσεις. Τις πρωινές ώρες στον Θερμαϊκό  κόλπο και στις ακτές του, από το ύψος των ακτών Πιερίας και βορειότερα, βαριά συννεφιά θα δίνει μπόρες αλλά και καταιγίδες, με κύριο χαρακτηριστικό τα μεγάλα ύψη βροχής, αν και τα κύτταρα θα είναι διάσπαρτα. Δεν θα έχουμε δηλαδή γενικευμένες βροχοπτώσεις. Συννεφιά φθινοπωρινή και στη Θεσσαλονίκη, με μπόρες ή και καταιγίδα στα δυτικά του νομού προς Χαλάστρα,Καλοχώρι, σύντομα ίσως βρέξει και στην πόλη. Προς το μεσημέρι νωρίς, οι συννεφιές στο ΒΔ Αιγαίο θα διαλυθούν, ενώ αντίθετα, αυτές θα αρχίσουν να πυκνώνουν στα ηπειρωτικά, στις περιοχές που τονίζονται στον χάρτη.

Μεταξύ μεσημεριού λοιπόν και απογεύματος, στις περιοχές που τονίζονται στον χάρτη με την αντίστοιχη χρωματική κλίμακα, θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες αλλά και καταιγίδες. Η κύρια απειλή είναι τα μεγάλα ύψη βροχής που θα συνοδεύουν αυτά τα κύτταρα, ενώ φαίνεται πως θα επηρεαστούν και τα παράκτια τμήματα της Χαλκιδικής και του Στρυμωνικού. Καταιγίδες θα έχουμε και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου τις μεσημεριανές ώρες, που πολύ πιθανόν να περπατήσουν νότια προς Καλαμάτα.

Η διαταραχή δεν θα έχει καμία επίδραση στις υπόλοιπες περιοχές ( Θράκη Αιγαίο ανατολικά ηπειρωτικά) καθώς το ξηρό μελτέμι θα αδρανοποιεί την ικανότητα σχηματισμού νεφών αξιόλογης κατακόρυφης ανάπτυξης. Το ίδιο ισχύει και για το Ιόνιο και τα δυτικά, όπου εδώ η ροή ανέμων στην ανώτερη ατμόσφαιρα ( από δυτικά προς ανατολικά) θα διώχνει τις καταιγίδες που θα σχηματιστούν στην Πίνδο, στα ανατολικά.

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast