Χιόνια και Βροχές στο ΜΕΝΟΥ των επόμενων ημερών-Πτώση θερμοκρασίας

Έπειτα από το ανοιξιάτικο διάλειμμα των προηγούμενων ημερών, ο Χειμώνας επιστρέφει και πάλι στην κανονική του πορεία, αλλά….μάλλον για λίγο και πάλι.! 

Έτσι λοιπόν, νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός, με βροχές και χιονοπτώσεις, κυρίως στην βόρεια χώρα, σε ορεινές , ημιορεινές  περιοχές αλλά και σε κάποιες μεμονωμένες πεδινές περιοχές. Αναλυτικά ΒΡΟΧΕΣ : Από τα χαράματα της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν στις πεδινές περιοχές οι βροχές από την Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του βορείου Ιονίου κυρίως και θα επεκταθούν ως και την υπόλοιπη χώρα για τις επόμενες ημέρες , ως και την Κυριακή. Καθώς το σύστημα θα κινείται Ανατολικά, οι βροχές θα διασχίζουν την χώρα μας, δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής , κυρίως σε Χαλκιδική, κεντρική Μακεδονία αλλά και σε θαλάσσιες περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό  , Θεσσαλία κυρίως στο Πήλιο και τις Σποράδες, Εύβοια ,Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη ( δείτε τους αναλυτικούς χάρτες μέσα από το App της «Meteology» ).

Δείτε μέσα από τους ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ / ΧΙΟΝΙΟΥ  του App, αναλυτικά ποιες περιοχές θα έχουν τα φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα.  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ : Στους ΧΑΡΤΗ ΒΡΟΧΗΣ / ΧΙΟΝΙΟΥ του App, οι χρωματισμοί είναι τα χιλιοστά / περιοχές βροχής, ενώ οι ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΣΠΡΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ  //// είναι οι ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ❄️❄️❄️Από το Βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα θα σταματήσουν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας, καθώς το σύστημα θα βρίσκετε ήδη στο Αιγαίο και την Κρήτη ως και την Κυριακή. Από την Κυριακή θα επικρατεί ηλιοφάνεια στη βόρεια χώρα, καθώς το σύστημα θα βρίσκεται στα νότια, ενώ από την Δευτέρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια και στα νότια τμήματα, καθώς θα έχει τελειώσει η διαταραχή των προηγούμενων ημερών.

 ❄️❄️❄️ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ – ΥΨΟΜΕΤΡΑ: Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι της Παρασκευής στα δυτικά και από το Σάββατο τα χαράματα στις υπόλοιπες περιοχές.  Οι χιονοπτώσεις θα εστιάζουν κυρίως από το Ανατολικό κομμάτι της Πίνδου και ενδότερα προς το εσωτερικό ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Στην Πίνδο οι χιονοπτώσεις θα ξεκινούν από τα 1.100μ  υψόμετρο περίπου, στην δυτική Μακεδονία από τα 600μ,στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία  από τα 600μ περίπου (το Βέρμιο, το Παγγαίο και η οροσειρά του Ολύμπου, θα δεχθούν πυκνές χιονοπτώσεις), εξαιρείται η ορεινή ζώνη γύρω από την Θεσσαλονίκη , όπου εκεί οι χιονοπτώσεις θα ξεκινούν από τα 300μ περίπου ( ο Χορτιάτης-Βερτίσκος θα δεχθούν πυκνές χιονοπτώσεις ), στην Χαλκιδική από τα 550-600μ περίπου ( στα ορεινότερα τμήματα πυκνές χιονοπτώσεις), στην Θράκη και τον Έβρο από τα 150-200μ περίπου ενώ στις πεδινές περιοχές κατά μήκος των συνόρων οι χιονοπτώσεις θα πέσουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ίσως και πεδινές περιοχές ( η Ροδόπη θα δεχθεί πυκνές χιονοπτώσεις )  , στην Θεσσαλία από τα 700-800μ περίπου ( το Πήλιο θα δεχθεί πυκνές χιονοπτώσεις), στην Εύβοια από τα 900-1.000μ περίπου, στην Στερεά Ελλάδα από τα 900μ περίπου, στην Πελοπόννησο από τα 900-1.000μ περίπου, ενώ η Κρήτη θα δεχθεί πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στα αλπικά υψόμετρα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στα προαναφερθέντα υψόμετρα οι χιονοπτώσεις θα είναι μέτριας έντασης ενώ  όσο πιο πολύ ανεβαίνει το υψόμετρο, οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνότερες.( δείτε τους αναλυτικούς χάρτες μέσα από το App της «Meteology» ).

Δείτε μέσα από τους ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ / ΧΙΟΝΙΟΥ  του App, αναλυτικά ποιες περιοχές θα έχουν τα φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα.  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ : Στους ΧΑΡΤΗ ΒΡΟΧΗΣ / ΧΙΟΝΙΟΥ του App, οι χρωματισμοί είναι τα χιλιοστά / περιοχές βροχής, ενώ οι ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΣΠΡΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ  //// είναι οι ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ❄️❄️❄️

 

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, φυσικά θα υπάρξει πτώση από την Παρασκευή, ενώ την Κυριακή που θα έχει ξαστερώσει, θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα τις βραδινές – πρωινές ώρες. Από την ερχόμενη Τρίτη θα αρχίζει να ανεβαίνει σταδιακά και πάλι η θερμοκρασία. Ακολουθούν ενδεικτικά 4 πόλεις της χώρας μας, μέσα από το App της «Meteology».  

ΑΝΕΜΟΙ : Από το Σάββατο ως και την Δευτέρα περίπου, θα πνέουν ισχυροί άνεμοι (βοριάδες Β-ΒΑ), κυρίως στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, το κεντρικό και το νότιο, εντάσεως εως και 7 μποφόρ τοπικά. Δείτε παρακάτω τους αναλυτικούς χάρτες Ανέμων, μέσα από το App της «Meteology».

Για όλες τις καιρικές εξελίξεις της χώρας μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό ή το Τάμπλετ σας, την Πρώτη Ελληνική Εφαρμογή Καιρού με πλούσια ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ και ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για ότι χρειαστείτε. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙΡΟΥ /APPLICATION  «Meteology Livecams» .Για συσκευές IOS ΚΑΙ ANDROID 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast