Αύξηση της θερμοκρασίας αλλά και σκόνη απο την Αφρική….
- Γιώργος Τσαβδάρης
- on Οκτ, 03, 2020
- No Comments.
- 1108 Views

Οι νοτιαδες θα φερουν εκτός απο αυξηση της θερμοκρασιας σημερα και τις επομενες μερες, και σκονη απο την Αφρικη αφου ο αυλωνας θα φτασει αρκετα νοτια εως και την Αλγερια και θα σηκωσει σκονη απο τις εκει ερημους μεταφεροντας την και στην Ελλαδα οπως φαινονται στους χαρτες των μοντελων WRF του Εθνικου Αστεροκοπειου Αθηνων(meteo.gr) και του SKIRON του Εθνικου και Καποδιστριακου Πανεπιστημιου Αθηνων.
Ετσι λοιπον μεταφορα σκονης θα επηρεασει την Ελλαδα σιγα σιγα απο σημερα εως και την Δευτερα, τοσο ψηλοτερα(να αποκτησει ο ουρανος αυτο το θολο χρωμα δηλαδη) οσο και χαμηλοτερα με εναποθεση αυτης στην επιφανεια, χωρις ωστοσο να μιλαμε για καποιο ακραιο επεισοδιο με τον γνωστo πολυ κοκκινο ουρανο σε μερικες περιοχες στα νότια, κλπ. Οι μεγαλυτερες συγκεντρωσεις σκονης θα παρατηρηθουν αρχικα στα δυτικα και απο την Δευτερα σε ολα τα ηπειρωτικα με την Θρακη να επηρεαζεται λιγοτερο απο ολους.
Animation της μεταφορας σκονης απο το WRF εως και την Τεταρτη:
Ο αυλωνας μεγαλου μηκους κυματος(long wave trough) που φτανει εως και Αλγερια.
Ισχυροι νοτιαδες σητν σταθμην των 925 hPa(750 μετρα περιπου) αλλά και στην επιφανεια και πιο ψηλα θα προκαλεσουν αυτην την επελαση της σκονης προς τα βορεια.


Δημοφιλή Άρθρα
- Αυτά είναι τα 5 ενεργά ηφαίστεια της Ελλάδας (133893)
- Ιστορικό κύμα ψύχους στην Ευρώπη- τι αναμένεται στην χώρα μας (100875)
- ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΦΥΣΗΤΗΡΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΒΙΝΤΕΟ (55434)
- Λευκά Χριστούγεννα? Ποιες περιοχές θα δούνε χιόνια (41093)
- Τα παράξενα του 2021 συνεχίζονται: Λίμνη εμφανίζεται σε ένα… βράδυ σε χωράφι (32738)
Αναζήτηση
Πρόσφατα Άρθρα
Κατηγορίες
Ετικέτες
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy