Αποκλειστικό Φωτογραφικό Αφιέρωμα,από τα Χιονισμένα Ανατολικά Ορεινά/Ημιορεινά του Νομού Θεσσαλονίκης,από τις 04/12/2019!

Η Εξόρμηση έγινε στην Οροσειρά του Βερτίσκου,που βρίσκεται στα ΒΑνατολικά του Νομού Θεσσαλονίκης,με μέγιστο υψόμετρο τα 1.103μ!Φτάσαμε εώς τα 1.080μ Υψόμετρο,όπου το Χιόνι ξεπερνούσε τα 15 εκατοστά,από τα 900μ και πάνω!

Ξεκινώντας από τον Ασκό στα 450μ,όπου είχαμε μια τυπική χιονόστρωση στις εύκολες επιφάνειες,λόγο της θερμοκρασίας,όπου δεν έπεσε κάτω από τον +1 βαθμο!

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στον Σοχό στα 630-650μ,όπου είχαμε μια καλή χιονόστρωση ~10 εκατοστά,με την ελάχιστη θερμοκρασία να φλερτάρει,οριακά πάνω από το 0.

Εκκλησάκι Αγίων Αποστόλων!

Έπειτα ανηφορίζουμε στα ~770μ υψόμετρο,στην τοποθεσία «Ράκοβο»,όπου το χιόνι Ξεπερνούσε τα 10 εκατοστά!Ένα αναστροφικό μέρος στην καρδιά του Βερτίσκου,όπου παρατηρούνται χαμηλές θερμοκρασίες,σε συνθήκες αναστροφής και το χιόνι κρατάει,πολύ περισσότερο απ’ότι σε μεγαλύτερα υψόμετρα του βουνού!

Θέατρο Ράκοβο!

Μετά παίρνουμε τον δρόμο της Κορυφής,όπου το χιόνι ξεπερνούσε τα 15 εκατοστά από τα 900μ και πάνω!

Φιλοξενείο Νέων Σοχού,στην καρδιά του Βερτίσκου στα ~900μ Υψόμετρο!

Καλύβα σε Υψόμετρο 900μ!

Ιερός Ναός Γεννήσεως Υπεραγίας Θεοτόκου στα 1,080μ Υψόμετρο!

Πυροφυλάκειο στα 1,100μ Υψόμετρο!

Η Οροσειρά του Βερτίσκου από μακριά!

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast