Αντικυκλωνική ροή τις επόμενες εβδομάδες-ενδειξεις για ενδιαφέρον ξεκίνημα Φλεβάρη

Όπως αναφέρθηκε και σε αμέσως προηγούμενο άρθρο, ένας πραγματικά τεράστιος αντικυκλώνας, γεννιέται αυτή την στιγμή πάνω από την Ευρώπη, εκτοπίζοντας τον προϋπάρχον. Μια πραγματικά σπάνια κυκλοφορία, στην οποία οι αντικυκλώνες, διαδέχονται ο ένας τον άλλον, βάζοντας το σύνολο της νότιας κυρίως Ευρώπης, σε καθεστώς ξηρασίας. Για να βρούμε παρόμοια ροή συστημάτων, πρέπει να πάμε αρκετά χρόνια πίσω, στον χειμώνα 2006-07 που και τότε, οι αντικυκλώνες κυριαρχούσαν. Ας δούμε όπως επιγραμματικά, σε τίτλους-φρασεις, τι να περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες.

» Η δυτική Ελλάδα ενδεχομένως να μην δεί σημαντική κακοκαιρια μέχρι και το τέλος του Χειμώνα» Είναι αλήθεια, πως με βάση την ροή που έχουν πάρει τα βαρομετρικά συστήματα, είναι εξαιρετικά δύσκολο, μια καλά οργανωμένη διαταραχή, να καταλήξει στην κεντρική Μεσόγειο-Ιονιο, ενώ αν αυτό γίνει, θα είναι πρόσκαιρο, σύντομο. Βέβαια αυτά θα τα δούμε λεπτομερώς και στην Μακροπρόθεσμη του Φλεβάρη.

» Τα βαρόμετρα μας, μπορεί και να μη πέσουν κάτω από τα 1020mbar για πολύ καιρό » Πράγματι, σε συνθήκες αντικυκλώνα, η βαρόμετρικη πίεση θα είναι ιδιαίτερα υψηλή. Ιδιαίτερα στην βόρεια χώρα, δεν θεωρώ καθόλου απίθανο, να μην δούμε τα βαρόμετρα μας να πέφτουν κάτω από τα 1020hpa για τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό φαίνεται χαρακτηριστικά και στις θάλασσες, οι οποίες έχουν » τραβηχτεί» , λόγω των παρατεταμένων υψηλών πιεσεων.

» Τα βουνά της ηπειρωτικής χώρας θα παραμείνουν χωρίς χιόνια για πολύ καιρό ακόμη». Δυστυχώς, η κυκλοφορία όπως διαμορφώνεται, αποκλείει οριστικά την πιθανότητα να χιονίσει αξιόλογα στα ηπειρωτικά βουνά μας για το επόμενο ( μεγάλο) διάστημα.

» Τα ανατολικά ηπειρωτικά ενδεχομένως να βρίσκονται λίγες εβδομάδες πριν έναν ιστορικό χιονιά» Πράγματι, η κυκλοφορία όπως διαμορφώνεται, αφήνει σοβαρά ανοικτό το ενδεχόμενο, μέσα στον Φλεβάρη να υπάρξει σοβαρό επεισόδιο χιονοπτώσεων στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Ιστορικά αλλωστε, οι ξηροί και αντικυκλώνικοι Χειμώνες, έχουν δώσει τα καλύτερα επεισόδια χιονιού στην Αθήνα. Ίσως φέτος τον Φλεβάρη, η Αθήνα να είναι πολύ κοντά στο λευκό όνειρο.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast