Ανεβαίνει ο υδράργυρος τα επόμενα 24ωρα

Μετά από 17 συνεχόμενες ημέρες με έντονη αστάθεια, το πρώτο απόγευμα όπου η Βαλκανική είναι ‘ καθαρή’ από καταιγίδες, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο κομμάτι της. Η αιτία, μια αντικυκλωνική ράχη ( ridge) που από σήμερα δημιουργείται πάνω από την κεντρική Μεσόγειο και θα επεκταθεί στην περιοχή μας. Κατα έναν περίεργο τρόπο , η ράχη αυτή, συνοδεύεται και από μεγάλη παρουσία σκόνης, χωρίς την παρουσία κάποιου βαρομετρικού χαμηλού δηλαδή- την βλέπετε αυτή στην νότια Ιταλία και την χώρα μας αυτή την στιγμή. Aπό αύριο Τετάρτη, μπαίνουμε στην πρώτη μέρα του καύσωνα, όπου πολλές περιοχές θα δουνε 38-40 βαθμούς. Οι μέγιστες παντως θα πρεπει να μετριαστουν, μιας και η παρουσία σκόνης, εμποδίζει τον ήλιο να προσθέσει βαθμούς στον υδράργυρο. Αντιθετα, η δυσφορία θα είναι αισθητή. Κλασικά καλοκαιρινά πράγματα.

Modele GFS - Carte prévisions

Στον παραπάνω χάρτη, οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας για την Τετάρτη. Η κεντρική Μακεδονία, φαίνεται να είναι το…επίκεντρο της ζέστης.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast