Αλλάζει ο καιρός-πλησιάζει ψυχρό μέτωπο-ισχυρές καταιγίδες

Ένα εξαιρετικά μεγάλο σε μήκος, ψυχρό μέτωπο, έχει σχηματιστεί τις τελευταίες ώρες στην Ευρώπη. Το μέτωπο αυτό, το οποίο μεταφέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ξεκινάει από την καρδιά της Σαχάρας και φτάνει μέχρι και τα Βαλκάνια (!). Χαρακτηριστικά μπορείτε να το δείτε αυτό στην σημερινή δορυφορική εικόνα που βλέπετε στο άρθρο.

Αυτό το μέτωπο, κινείται αργά ανατολικά – η αργή του κίνηση είναι και η αιτία που θα δώσει μεγάλα ύψη βροχής – και αναμένεται να ξεκινήσει να επηρεάζει την χώρα μας, από τα ξημερώματα και από τα δυτικά. Έτσι, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της ΠΕΜΠΤΗΣ, βροχές και ισχυρές καταιγίδες, θα εκδηλώνονται σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο, με σταδιακή αργή επέκτασή τους νοτιότερα, στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα. Το μέτωπο αυτό, θα καταφέρει να υπερπηδήσει την Πίνδο, με περεταίρω ανατολική κίνηση, προς τις νυχτερινές ώρες της ίδιας μέρας και έπειτα, με τις καταιγίδες, να κινούνται εξασθενημένες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Ανατροφοδότηση του μετώπου, θα πρέπει να συμβεί μέσα στο Αιγαίο, καθώς αυτό θα εμπλουτιστεί εκ νέου με υδρατμούς, συναντώντας τα ζεστά νερά του. Αυτό συνεπάγεται εκδήλωση εξίσου ισχυρών καταιγίδων σε ανατολική Μακεδονία, κυρίως Θράκη, μέσα στην ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

Αφήνω τελευταίες, τις περιοχές τις οποίες δείχνουν να δέχονται τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα από αυτό το μέτωπο, οι οποίες είναι η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά-νότια Εύβοια.  Σε αυτά τα τμήματα, οι δείκτες αστάθειας αλλά και οι σημαντικά θερμές θάλασσες, θα πρέπει να δώσουν ένα σοβαρό boost στο προελαύνον μέτωπο. Σχηματισμοί ισχυρών καταιγίδων με βίαιους ανέμους και ραγδαίες βροχές, θα πρέπει να απασχολήσουν αυτά τα τμήματα μέσα στο πρώτο μισό της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

Στις περιοχές αυτές, όπως γίνεται αντιληπτό, συμπεριλαμβάνεται και η ΑΤΤΙΚΗ, για την οποία θα εκδοθεί και αναλυτικό δελτίο, καθώς φαίνεται να βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντική καταιγίδα, στο πρώτο μισό της Παρασκευής.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast