Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση Απριλίου-Ενδείξεις για το Πάσχα

Χωρίς σημαντικές κακοκαιρίες, θα κυλήσει το πρώτο μισό του Απρίλη, με κύρια χαρακτηριστικά τα διαδοχικά επεισόδια σκόνης στην χώρα μας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, πως αναμένεται και μια σημαντικής κλίμακας θερμή εισβολή, η οποία θα θυμίσει….καλοκαίρι, ιδιαίτερα στα νότια, ενώ θα μεταφέρει και αρκετή ποσότητα σκόνης. Γενικά η  κυκλοφορία φαίνεται πως θα είναι απαγορευτική για αξιόλογες βροχές, καθώς οι βαρομετρικές υφέσεις, θα επιλέγουν τουλάχιστον στο πρώτο μισό, βορειότερες τροχιές.

Ο κύριος ρυθμιστής της κυκλοφορίας, φαίνεται πως θα είναι η ύπαρξη ενός καλά οργανωμένου βαρομετρικου χαμηλού, το οποίο μάλιστα συνοδεύεται και από χαμηλές θερμοκρασίες, χειμερινού προφίλ, στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Δεν φαίνεται πάντως, να αποτελεί ‘ απειλή’ για την χώρα μας, με την έννοια του να έρθει κάποιο όψιμο κύμα ψύχους, ικανό να προκαλέσει προβλήματα και παγετούς σε καλλιέργειες.

Η κυκλοφορία φαίνεται πως θα αλλάξει, και μάλιστα ίσως και αξιοσημείωτα, στο δεύτερο μισό του μήνα. Ιδιαίτερα προς τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, υπάρχουν ενδείξεις πως αξιόλογες βαρομετρικές διαταραχές, θα βρουν τον….δρόμο τους προς την χώρα μας, δίνοντας έτσι αρκετές βροχές στα ηπειρωτικά και όχι μόνο. Η πλάστιγγα, αυτή την φορά, γέρνει προς ένα αρκετά άστατο Πάσχα.

Θερμοκρασιακά, ο μήνας θα βγεί πάνω από τον μέσο όρο, καθώς η σημαντικής κλίμακας θερμή εισβολή που περιμένουμε προς τα μέσα του ( τέλος πρώτου 10ημέρου-αρχές δεύτερου) θα συμβάλει στο θετικό πρόσημο των μέσων όρων.

Υετικά, παρά το γενικά ξηρό πρώτο μισό του, οι βροχές που θα μας έρθουν στο δεύτερο μισό του, θα τραβήξουν τους μέσους όρους πιο κοντά στις κλιματικές τιμές, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ίσως τους ξεπεράσουμε.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast