Ανάλυση Βαρομετρικής Κυκλοφορίας-τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες

Είναι αρκετά ξεκάθαρο το trend του φετινού Μάρτη σύμφωνα με τα δεδομένα ως έχουν. Μια τάση δυσάρεστη, καθώς οι πόρτες του κρύου, φαίνεται πως θα παραμείνουν ‘ανοικτές’ τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη του μήνα, εκεί γύρω στο τρίτο δεκαήμερο. Στον παρακάτω χάρτη, τονίζεται με χρωματισμούς, η απόκλιση των γεωδυναμικών υψών στην τροπόσφαιρα. Κόκκινοι χρωματισμοί, συμβολίζουν αντικυκλωνικές πιέσεις, οι μπλε, αντίθετα, συμβολίζουν πεδία με χαμηλότερες βαρομετρικές πιέσεις και ύπαρξη κακοκαιριών. Προσέξτε τώρα τι γίνεται στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Ήδη από αυτές τις ώρες που συντάσω αυτό το κείμενο, βρίσκεται στην γέννεση του, ο σκανδιναβικός αντικυκλώνας ( στην ουσία οι κόκκινοι χρωματισμοί που βλέπετε και στον παρακάτω χάρτη), και θα είναι αυτός η αιτία όπου θα τραβήξει καμινάδα ψύχους από την καρδιά της Σιβηρίας, στην Βαλκανική και φυσικά την χώρα μας. Ήδη η αλλαγή στη θερμοκρασία, είναι αισθητή σήμερα στις περισότερες περιοχές.
Και ενώ θα περίμενε κανείς ο αντικυκλώνας αυτός να καταρεύσει, αντιθέτως, το σύνολο των δεδομένων, θέλουν μια διαρκής αναγέννηση του αντικυκλώνα, με επίκεντρο στην Κεντρική-Βόρεια Ευρώπη. Θα βλέπουμε δηλαδή, τα βαρόμετρα στις περιοχές εκείνες, να ‘παίζουν’ μεταξύ 1025-1040, σε μια φάση διαρκείας, κατά την οποία ο αντικυκλώνας θα αποδυναμώνεται και θα επανεντείνεται.
Τι σημαίνει αυτό για την χώρα μας τώρα? ; Θα βρισκόμαστε, σχεδόν μονίμως, σε μια σταθερή ροή ψυχροτέρων αερίων μαζών,- το κύμα ψύχους που θα μας απασχολήσει από σήμερα, φυσικά θα καταρεύσει από Κυριακή-Δευτέρα και έπειτα, αλλά δεν θα διαλυθεί- από την Ρωσία, δια μέσου της Μαύρης Θάλασσας και την περιοχή μας. Θα αργήσουμε, όπως όλα δείχνουν, να δούμε τις κλασικές ανοιξιάτικες θερμοκρασίες των 18-20 βαθμών, οι οποίες θα μας απαγκιστρώσουν και από την ανάγκη θέρμανσης. Οι βοριάδες τέλος, φαίνεται πως θα παραμείνουν κυρίαρχοι μέχρι και τα τέλη του μήνα στα πελάγη. 
Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast