Αλλάζει ο καιρός στην Ευρώπη-βαρομετρική ανάλυση

Κάνουμε ένα fast forward στο Σάββατο, για να δούμε την εξέλιξη. Τετάρτη-Παρασκευή, θα κυριαρχήσουν εξαιρετικά΄υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας ( 1030+hpa) και από εκεί και μετά, ξεκινά η προοδευτική πτώση. Το ενδιαφέρον για πιθανή αλλαγή στην κυκλοφορία, εστιάζεται από εκεί και μετά.Όπως ανέφερα και στην μακροπρόθεσμη, τα μέσα του μήνα και μετά, θα πρέπει να αλλάξει η κατάσταση στην χώρα μας, και καπως ετσι δειχνουν τα πράγματα. Το σύνολο των μοντέλων, ανιχνέυουν με αρκετά καλή επιτυχία, την ανάπτυξη μιας σφήνας υψηλών πιέσεων στον βόρειο Ατλαντικό η οποία ‘γεννιέται’ το ΣΚ που μας έρχεται. Η θέση της, είναι πολύ βόρεια, στην ουσία διαπερνά τον αρκτικό κύκλο, έτσι μπορώ να πω με σιγουριά πως κάπου εκεί εγκαινιάζουμε και την χειμερινή κυκλοφορία, και κατ επέκταση τον Χειμώνα του 21-22 στην Ευρώπη. Δεν ειναι δηλαδή οι κλασικές σφήνες του φθινοπώρου, που μεταβιας φτάνουν σκανδιναβία κτλ. Την σφήνα αυτή, ράχη, όπως θέλετε πειτε το, σαν την τονίζω με τις κόκκινες γραμμές. Η εξέλιξη, θέλει αυτή την σφήνα, να αναπτύσσεται ταχύτατα, σε έναν στοιβαρό εμποδιστή αντικυκλώνα, στην βόρεια Ευρώπη. Όπως ειπα ποιο πανω, η θέση της, θα συναντήσει τις πολικές αέριες μάζες που έχουν πλέον συσσωρευτεί στην Ρωσία-πολικό κύκλο, και θα τις εξαναγκάσει σε νοτιότερη κίνηση. Από εκει και πέρα, η προγνωσιμότητα, πεφτει κατακόρυφα, καθώς ο αυλώνας που κατέρχεται στην Ευρώπη, ή καλύτερα προβλέπεται να κατέλθει, ακολουθεί δεκάδες σενάρια και θέσεις, κάνοντας πρακτικά αδιάφορο το να ασχοληθεί κάποιος παραπάνω. Σαν δεδομένο κρατάμε την αλλαγή στην βαρομετρική ροή, και αναμένουμε να δούμε σε ποιον τομέα θα βρεθεί η χώρα μας από την νέα εβδομάδα και μετά.

Σαν γενική εικόνα παντως, δείχνει πως χειμερινής υφής αέριες μάζες, θα επισκεφθούν την ανατολική Ευρώπη, φέρνοντας το πρώτο σοβαρό κύμα ψύχους της σεζόν σε πολλές χώρες ακόμη και στα Βαλκάνια.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast