Νεφελώδης καιρός- βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και Κρήτη

Οι γενικά ανούσιες συννεφιές, συνεχίζουν και το επόμενο 24ωρο, να καλύπτουν μεγάλο μέρος της χώρας μας. Δεν θα δώσουν όμως βροχες, τουλάχιστον αξιόλογες στο σύνολο αυτής. Υπάρχουν όμως και ορισμένες εξαιρέσεις, στις περιοχές που δέχονται τον βοριά του Αιγαίου. Έτσι λοιπόν , τα επόμενα 24ωρα, αξιόλογες βροχές θα δεχθεί το ανατολικό Πήλιο, η Εύβοια και κυρίως η βόρεια Κρήτη! Ειδικά η τελευταία, φαίνεται πως θα μπει σε μια παρατεταμένη περίοδο διαδοχικών βροχών βορείου ρεύματος, την ίδια ώρα που η ηπειρωτική χώρα θα σημειώνει ιστορικά αρνητικά ρεκόρ βροχής, τουλάχιστον έως τις τελευταίες ημέρες του μήνα!

Ηλιοβασίλεμα στα Ιωάννινα. Άφθονες οι μέρες αιθριας στα δυτικά της χώρας μας, με τις βροχές σχεδόν μηδαμινές το επόμενο διάστημα.

Όλο αυτό, οφείλεται και θα συνεχίσει να οφείλεται σε έναν εμμονικο αντικυκλώνα, ο οποίος, στα πλαίσια της κλιματικής αλλαγής, δεν φαίνεται να φεύγει από την περιοχή μας, τουλάχιστον όχι πριν τα τέλη του μήνα! Θα φέρει όμως χαμηλότερες θερμοκρασίες λόγω των βοριάδων που θα ενισχυθούν σημαντικά στο Αιγαίο. Έτσι αντίστοιχα θα κατανεμηθούν και τα φαινόμενα, με την Κρήτη να έχει τον πρώτο λόγο στις βροχές το επόμενο διάστημα.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast