Μεγάλη κακοκαιρία στην Ευρώπη θα φέρει το Φθινόπωρο- πώς θα επηρεάσει την χώρα μας

Η κλιματική αλλαγή, δεν είναι μόνο οι στιγμές έντονης και παρατεταμένης ζέστης. Είναι και οι ασυνήθιστες βαρομετρικες διατάξεις, που εμφανίζονται σε εποχές που σε παλαιότερα χρόνια, δεν θα το σκεφτόμασταν καν! Το ζήσαμε τον Χειμώνα που μας πέρασε, με έναν γιγαντιαίο, καλοκαιρινής υφής αντικυκλώνα πάνω από την περιοχή μας, ο οποίος κράτησε χωρίς χιόνια τα βουνά μας. Το ζήσαμε μόλις τον Μάϊο που μας πέρασε, με ένα ασυνήθιστο κύμα ζέστης, όπου επί 4 ημέρες, καταγράφονταν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών στα νότια. Και το ζούμε και τώρα, με ένα κύμα πραγματικά ασυνήθιστου κρύου στην αρχή του καλοκαιριού. Πάνω σε αυτές τις νέες αρχές, φαίνεται πως θα κυλισει ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

Ο χιονισμένος Όλυμπος σημερα , Τετάρτη 3 Ιουνίου !

Ένα τεράστιο βαρομετρικό χαμηλό, οπωσδήποτε εκτός εποχής, αναμένεται να δώσει συνθήκες προχωρημένου φθινοπώρου στο σύνολο της Ευρώπης. Ισχυροί άνεμοι και βροχές, θα συνθέτουν το σκηνικό του επόμενου 6ημερου από Νορβηγία μέχρι και Αυστρία.

Στην χώρα μας, το τεράστιο αυτό χαμηλό, θα στρέψει τους ανέμους σε νοτιάδες από την Πέμπτη και από τα δυτικά, σε εντάσεις που την Παρασκευή και το Σάββατο θα φτάσουν και τα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και το Ιόνιο (!). Παράλληλα, θα φέρει συνθήκες επίσης φθινοπώρου στην δυτική και την βόρεια χώρα μεσα στο Σάββατο, με συννεφιές και τοπικές βροχές ποτιστικου τύπου. Καταιγίδες στα νοτιότερα! Ο καιρός πάντως θα βελτιωθεί την Κυριακή και την Δευτέρα, με την λιακάδα και την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας να κυριαρχούν.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast