Απίστευτη ανακάλυψη: Βάτραχος » πεθαίνει » τον χειμώνα και… ανασταίνεται την άνοιξη!

Οι wood frogs, δηλαδη βατραχοι του ξυλου, ειναι βατραχοι που ζουνε κυριως στην βορεια Αμερικη και αυτοι που ζουνε στην Αλασκα κανουν ενα απο τα πιο περιεργα πραγματα καθε Σεπτεμβριο.
ΠΑΓΩΝΟΥΝ!

Κυριολεκτικα καθονται κατω απο το χιονι και πολυ γρηγορα(λογω και των χαμηλων θερμοκρασιων εκει) παγωνουν για 6-7 μηνες για να μπορεσουν να βγαλουν τον χειμωνα οπου τα εντομα σταματουν να κυκλοφορουν οποτε θα ειχαν δυσκολια στο να βρουνε τροφη.

Η καρδια τους σταματαει τελειως, το αιμα τους σταματαει να κυλαει, και το 70 % του νερου του σωματος τους παγωνει. Καμια σχεση με χειμερια ναρκη των αρκουδων δηλαδη οπου η καρδια τους απλως επιβραδυνει και το αιμα συνεχιζει και κυλα.
Ενω αυξανουν τα επιπεδα της γλυκοζης στο αιμα τους πολλες φορες παραπανω απο το κανονικο και αυτο γιατι βοηθαει στο να μεινει το νερο μεσα στα κυτταρα τους.

Απο βιολογικη αποψη οι βατραχοι αυτοι ειναι νεκροι! Η καρδια και το αιμα σταματουν να λειτουργουν αλλά τα κυτταρα τους συνεχιζουν να λειτουργουν το καθενα αυτονομα ομως χωρις να συνεργαζεται με τα υπολοιπα οπως γινεται φυσιολογικα!
Εχει βρεθει οτι περνανε 6-7 μηνες σε θερμοκρασιες -6 °C εως -10 °C, αλλά εχουν βρεθει περιπτωσεις που ηταν με -18°C θερμοκρασιες ή και πιο κατω!

Και οταν ερχεται η ανοιξη και οι θερμοκρασιες ανεβαινουν, ενα μερος της γλυκοζης μετατρεπεται σε γλυκογονο και το υπολοιπο το αποβαλλουν και ξεκινα η διαδικασια του ξεπαγωματος, οπου και ξεπαγωνουν κανονικα και αμεσως επιστρεφουν στι ςσυνηθεις δραστηριοτητες τους.

Αυτοι οι βατραχοι μαζι με ενα ειδος σαλαμανδρας ειναι τα μονα οντα απο το βασιλειο των ζωων που το κανουν αυτο.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast