Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις το Σάββατο- χιονόπτωση και στη Θεσσαλονίκη

Ένας κλασικός, τυπικός χιονιάς Στερεάς Ελλάδας ( όχι όμως ανατολικοπροσήνεμης), ημιορεινής Πελοποννήσου Θεσσαλίας και δυτικής Μακεδονίας, θα επηρεάσει αύριο Σάββατο την χώρα μας. Καταιγίδες, θα πρέπει να εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο. Στην ουσία, θα έχουμε το πέρασμα μιας διαταραχής, η οποία θα σχηματίσει ένα συμπλεγμα καταιγίδων στα ανοιχτά του Ιονίου, και αυτή η νέφωση θα κινείται από τα ΝΔ προς τα ΒΑ. Όσο ποιο κοντά στο σημείο γέννεσής της ( νότιο Ιόνιο) τόσο αξιολογότερα τα φαινόμενα. Ένα άλλο πεδίο σύγκλισης θα προκύψει για λίγες ώρες στον Θερμαικό, οπότε και θα δώσει και εκεί αντίστοιχα ( σε ακτές Θεσσαλίας κυρίως και δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας) κάποιες ( λίγες) ώρες περισσότερο αξιόλογων φαινομένων. Στις υπόλοιπες περιοχές, τίποτε το ιδιαίτερο, τα φαινόμενα θα είναι ασθενή, και λίγων ωρών, χωρίς να είναι ικανά να προκαλέσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Δεν αναμένεται να επηρεαστεί η Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Το πρωί του Σαββάτου θα πρέπει να σηκωθούμε με συννεφιά και τσουχτερό κρύο, ενώ θα χιονίζει παροδικά ακόμα και μέσα στην πόλη. Οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για στρώσιμο, έτσι θα πρέπει να ασπρίσει κυρίως εύκολες επιφάνειες ( δεντρα αμαξια σκεπές κτλ) αλλά και δρόμους ειδικά σε τμήματα μακριά από την θάλασσα. Το ΚΕΝΤΡΟ, προσωπικά με τα δεδομένα ως έχουν, δεν μου γεμίζει το μάτι για χιονοστρώσεις σε δρόμους κτλ σε βαθμό που θα δημιουργήσουν προβλήματα. Θα περπατιούνται δηλαδή όλοι οι δρομοι. Πλην οπως ειπα, περιοχων της πολης μακρια απο το παράκτιο μέτωπο οπου εκει θα εχουμε και σε δρομους στρωσιματα και θα χρειαστει καποια προσοχή. Πάντως προς το μεσημερι και μετα, τα φαινομενα θα κοβουν παντου και ο καιρος θα βελτιωθει προς το απογευμα και μετα. Η λιακαδα επιστρεφει ξανα απο ΚΥΡΙΑΚΗ με τσουχτερο κρυο.
Οι περιοχες οπου θα χρειαστούν προσοχή, είναι η ΣΤΕΡΕΑ και η ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ιδιαίτερα τα ημιορεινά ορεινά αλλά και ημιπεδινά τμήματα, μακριά από τις θάλασσες. Σε αυτά τα τμήματα φαίνεται να πέφτει αρκετά καλή ποσότητα χιονιού, ικανή να προκαλέσει προβλήματα στις μετακινήσεις. Χιονόπτωση περιμένουμε και στην Λαμία, την Θήβα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα δεχθεί και η ημιορεινή και ορεινή Πελοπόννησος, με την Τρίπολη να καταφέρνει να ντύνεται στα λευκά. Στην ΑΤΤΙΚΗ, ο καιρός θα είναι βαρύς και βροχερός, με τις πυκνές χιονοπτώσεις εδώ να εντοπίζονται περίπου πάνω από τα 600 με 700 μέτρα κατά προσέγγιση. Προοδευτικά πάντως τα υψόμετρα θα κατεβαίνουν, αλλά ταυτόχρονα ο υετός θα πέφτει σε ένταση. Στο σβήσιμο της όλης ιστορίας, θα πρέπει να επιβιώσουν κάποιες χιονοπτώσεις και έως τα 300 μέτρα περίπου, όχι όμως ικανές να δώσουν προβλήματα. Και εδώ ο καιρός βελτιώνεται την Κυριακή με λιακάδα και κρύο.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast