Έρχεται η κακοκαιρία του Μάρτη

Αρχής γενομένης από την Κυριακή και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας, η χώρα μας θα πρέπει να δεχθεί και την κακοκαιρία – highlight του φετινού Μάρτη. Ένα βαθύ Dive ενός αρκετά ισχυρού και εκτεταμένου αυλώνα ( long wave trough ) στην καρδιά της Μεσογείου έως και τις παρυφές της Σαχάρας (!) Θα πρέπει να προκαλέσει την πρώτη ουσιαστική κυκλογένεση στην Μεσόγειο, δίνοντας πλούσιες και με διάρκεια βροχές σε πολλά τμήματα. Όπως συνηθίζεται, ο εντοπισμός αυτών των βαρομετρικών χαμηλών, είναι εξαιρετικά δύσκολος σε εκείνη την περιοχή της Μεσογείου.

Το σύνολο των μοντέλων συμφωνούν πλέον σε μια βαθιά long wave trough στην κεντρική Μεσόγειο. Η κυκλογενεση θα πρέπει να προκύψει στην περιοχή της Τυνησίας με κίνηση προς την Αδριατική ή την χώρα μας, από τις αρχές της νέας εβδομάδας.

Εάν πάντως αυτό συμβεί, τότε θα πρέπει να περιμένουμε μια σημαντική αλλαγή στον καιρό, βασικά την μοναδική αξιόλογη του φετινού Μάρτη, με άφθονες βροχές, ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις στα βουνά μας. Χρονικά τοποθετείται από την Κυριακή και την νέα εβδομάδα.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast