Χιλιάδες δορυφόροι θα πλημμυρίσουν τον νυχτερινό ουρανό

Μιλώντας την Δευτέρα στο συνέδριο «Satellite 2020» στην Ουάσιγκτον ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι υπάρχει «μηδενική» πιθανότητα οι δορυφόροι του αστερισμού Starlink να έχουν αντίκτυπο στην αστρονομία.

«Είμαι βέβαιος ότι δεν θα προκαλέσουμε καμία απολύτως επίπτωση στις αστρονομικές ανακαλύψεις», δήλωσε ο Musk στην έναρξη του Satellite 2020 Conference στην Ουάσιγκτον.

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή είναι η πρόβλεψη του, αλλά θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα αν οι επιπτώσεις είναι πάνω από το μηδέν.

Ο Musk δήλωσε επίσης ότι η SpaceX διεξάγει μια δέσμη πειραμάτων βάφοντας μαύρη την κεραία phased array των δορυφόρων, αντί για λευκό, μια πιθανή αναφορά στον λεγόμενο ‘σκοτεινό δορυφόρο’ που λανσάρισε η εταιρεία νωρίτερα αυτό το έτος.

Σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία επεξεργαζόταν ένα «σκίαστρο» για τους δορυφόρους, προσθέτοντας: «Σε ορισμένες γωνίες μπορεί να δείτε μια αντανάκλαση».

Η SpaceX είναι ήδη στη διαδικασία εκτόξευσης περισσότερων από 4.000 δορυφόρων Starlink σε χαμηλή τροχιά, για να παρέχει πρόσβαση υψηλής ταχύτητας και χαμηλής καθυστέρησης στο internet. Για το σκοπό αυτό, η FCC έχει δώσει την άδεια στην SpaceX να εκτοξεύσει έως και 12.000 δορυφόρους.

Η SpaceX έχει ήδη εκτοξεύσει 300 δορυφόρους, ενώ περισσότεροι από 1.000 δορυφόροι θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος του 2020. Η εταιρεία πρόκειται να εκτοξεύσει την επόμενη παρτίδα των 60 δορυφόρων Starlink αυτό το Σαββατοκύριακο. Πηγή: digital info.gr

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast