» Φρενάρει» ο Ατλαντικός- ισχυρός αντικυκλώνας στην ΒΔ Ευρώπη.

Αρκετά είναι τα δεδομένα, τα οποία θέλουν τις υψηλές πιεσεις που ήδη έχουμε την τρέχουσα εβδομάδα στην χώρα μας, να » μετακομίζουν» στον Ατλαντικό και την ΒΔ Ευρώπη. Ένα τέτοιο σενάριο, θα επιτρέψει την εκ νέου κάθοδο διαταραχών στην Μεσόγειο, με έμφαση την ανατολική και φυσικά την χώρα μας. Η θέση βέβαια της εκτιμώμενης αντικυκλωνικής ράχης, δεν φαίνεται να επιτρέπει την δυτική ροή συστημάτων, τα οργανωμένα δηλαδή βαρομετρικά χαμηλά από Ιταλία προς την χώρα μας. Προσέξτε στον παρακάτω χάρτη του πως ο γιγαντιαίος αντικυκλώνας έχει απλωθεί σε όλη την Ευρώπη τα επόμενα 24ωρα, ενώ χαμηλά γεωδυναμικα επικρατούν στον Ατλαντικό.

Εξαιρετικά ισχυρός αντικυκλώνας την τρέχουσα εβδομάδα σε όλη την Ευρώπη!

Το σύνολο τώρα των δεδομένων, θέλουν αυτό το » τέρας» να μετατοπίζεται προς την Βόρεια – ΒΔκη Ευρώπη, επιτρέποντας και πάλι τον κατήφορο διαταραχών στην Μεσόγειο.

Δέκα ημέρες μετά, οι μέσοι όροι, θέλουν τον κύριο πυρήνα του αντικυκλώνα, να εστιάζεται στον βόρειο Ατλαντικό.

Μένει να δούμε, το πώς αυτό θα εκφραστεί σε μεσοπροθεσμο επίπεδο και στην χώρα μας. Οι υψηλές πιεσεις πάντως σε βόρεια Ευρώπη, είναι το κυρίως συστατικό για σημαντικές κακοκαιρίες στην Μεσόγειο και την χώρα μας, μιας και το storm track του αεροχειμαρου, στέφεται σε σαφώς χαμηλά γεωγραφικά πλάτη.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast