Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού- Πτώση θερμοκρασίας- λίγα φαινόμενα

Αλλάζει ο καιρός από το πρωί της Τετάρτης και από τα βόρεια. Οι πολύ θερμές αέριες μάζες των τελευταίων ημερών, θα υποχωρήσουν βίαια από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Χωρίς περεταιρω ανάλυση, πάμε να δούμε τις περιοχές που θα επηρεαστούν καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πρόσκαιρης αυτής αλλαγής.

Άνεμοι: αρχικά θυελλώδεις νοτιάδες , οι οποίοι θα ξεκινήσουν να φυσάνε από Τρίτη απόγευμα έως Τετάρτη πρωί. Μέσα στην Τετάρτη, οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικα στα βόρεια και γρήγορα θα εκτοπίσουν και τους νοτιάδες στα νοτιότερα τμήματα. Οι ΒΔ άνεμοι θα κυριαρχούν στην χώρα μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και μετά θα εξασθενήσουν οριστικά.

Φαινόμενα: Από τα ξημερώματα της Τετάρτης, θα βρέχει σε Μακεδονία και Θράκη, λίγες μπόρες στο βόρειο Ιόνιο. Οι βροχές αυτές πολύ γρήγορα θα μετατραπούν σε χιονοπτώσεις στην δυτική Μακεδονία. Στα λευκά θα ντυθεί η Φλώρινα καθώς και πολλές περιοχές στην στο διαμέρισμα. Κατά μέσο όρο πάντως οι χιονοστρωσεις θα είναι πενιχρές και λίγων εκατοστών με εξαίρεση την Φλώρινα. Βροχή και στην υπόλοιπη Μακεδονία τα ξημερώματα, ενώ θα χιονίσει πολύ πρόσκαιρα στα ορεινά κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Γρήγορα πάντως ο καιρός εδώ θα καθαρίσει και τα φαινόμενα θα σταματήσουν μέχρι το μεσημέρι παντού. ΣΕ ΘΡΆΚΗ, αντίθετα, θα έχουμε βροχές στα παράκτια και χιονόνερο στα πεδινά βορειότερα τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 400 περίπου μέτρα. Εξαίρεση ο βόρειος Έβρος όπου εδώ θα χιονίσει μέσα στη μέρα μέχρι και τα πεδινά. Προοδευτικά, η ζώνη αυτή φαινομένων θα κινηθεί νοτιότερα, δίνοντας ένα γρήγορο πέρασμα βροχών και σε Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις και χιονοστρωσεις λίγων εκατοστών όμως, θα σημειωθούν στα ορεινοτερα τμήματα περίπου πάνω από τα 450-500m ο καιρός εδώ θα βελτιωθεί προς το βράδυ αργά και έπειτα. Την Πέμπτη, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Αιγαίο ( τοπικές βροχές) αλλά και στον Έβρο όπου λίγες χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν. Ορογραφικα φαινόμενα και στα ορεινά κατά μήκος των συνόρων μας ( χιονοπτώσεις).

Θερμοκρασία: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας από το πρωί της Τετάρτης και από τα βόρεια. Η πιο κρύα μέρα θα είναι η Πέμπτη, στην οποία οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 6 βαθμούς στα βόρεια και τους 7-10 στα νοτιότερα τμήματα. Παγετός στα ηπειρωτικά τις βραδυνές ώρες από Τετάρτη μέχρι Κυριακή. Προσοχή στις χιονοσκεπεις περιοχές.

Αττική: πέρασμα βροχής μέσα στην Τετάρτη με δυνατό νοτιά. Από το βράδυ περίπου θα το γυρίσει σε βοριάδες έως 7 μποφορ, και θα χιονίσει στα γύρω ορεινά, πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια. Γενικά όχι ιδιαίτερα φαινόμενα, τοπικής φύσης τα οποία μέσα στο πρώτο μισό της Πέμπτης θα έχουν σταματήσει. Βελτιωμένος ο καιρός από Παρασκευή και έπειτα. Η θερμοκρασία σε πτώση από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Θεσσαλονίκη: πρόσκαιρη βροχή το πρωί της Τετάρτης, ενώ στο τελείωμα των φαινομένων, θα χιονίσει πολύ πρόσκαιρα στα ορεινά. Ο καιρός βελτιώνεται από το πρωί και έπειτα. Κύριο χαρακτηριστικό, ο θυελλώδης Βαρδάρης ο οποίος θα φτάσει και τα 10 μποφορ στον Θερμαϊκό την Τετάρτη, και θα συνεχίσει να φυσάει στα 6-7 μποφόρ μέχρι και την Παρασκευή.

Γενικά: Οι βροχές, δεν φαίνεται να έχουν αξιόλογο χαρακτήρα, με εξαίρεση την Θράκη. Κατά μέσο όρο, θα πέσουν γύρω στα 4-10 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο μέσα στην Τετάρτη. Οι χιονοπτώσεις επίσης θα είναι γενικά πενιχρές, με εξαίρεση περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast