Πρόβλεψη καιρού για τον Μάρτιο και για το Καλοκαίρι 2020 απο τα μακροπρόθεσμα μοντέλα καιρού.

Παρακατω θα δωθουν χαρτες προβλεψης θερμοκρασιας και υετου για τους μηνες Μάρτιο καθως και για τους 3 καλοκαιρινους μηνες του καλοκαιριου 2020 απο τα μακροπρόθεσμα μοντελα καιρου CFSv2 του Αμερικανικου κεντρου προγνωσεων NOAA και του Ευρωπαικου  SEAS-5 του ευρωπαικου κεντρου προγνωσεων ECMWF.

Μπορει οι προβλεψεις αυτες για πανω απο 1 μηνα να εχουν αρκετα χαμηλη επαληθευσιμοτητα, αλλά εχουν γινει αλματα τα τελευταια 4 χρονια και δεν ειναι τοσο αναξιοπιστες. Βεβαιως παντα μιλαμε για μεσους ορους μηνος οποτε ακομα και αν ενας μηνας προβλεπεται ξηρος πχ, δεν αποκλειεται να υπαρξει καποιο επεισοδιο κακοκαιριας με ισχυρες βροχοπτωσεις, αλλά προφανως με προβλεψη ξηρου μηνα η πιθανοτητα και για τετοια επεισοδια μειωνεται.
Οπως και να ΄χει καλο ειναι να εχουμε τις προβλεψεις αυτων για να βλεπουμε μετεπειτα το πόσο καλα πηγανε τα μακροπροθεσμα μοντελα ωστε να κρινουμε τις νεες προβλεψεις τους για το μελλον.

Οπως βλεπουμε και τα 2 μοντελα προβλεπουν εναν λιγο θερμοτερο απο τις κλιματολογικες τιμες Μαρτιο για Ελλαδα και κλασικα Ρωσια και Σκανδιναβια να «καιγονται» καθως και ιδιαιτερα το CFSv2 προβλεπει εναν Μαρτιο ξηρο για τα βορεια και δυτικα της Ελλαδας.
Ενω για το καλοκαιρι το CFSv2 βλεπει ενα καταιγιδατο για την βορεια Ελλαδα καλοκαιρι και κλασικα την Ευρωπη και την Ρωσια να «καιγονται» ενω το Ευρωπαικο δεν εχει καποιο σαφες μοτιβο παροτι δειχνει ενα θερμοτερο καλοκαιρι γενικα.

Ετσι λοιπον αποκλιση θερμοκρασιων απο το CFSv2 για Μαρτιο, Μαιο, Ιουνιο και Ιουλιο (δεν φτανει εως Αυγουστο):


Αποκλιση θερμοκρασιων απο το ECMWF για Μαρτιο, Μαιο, Ιουνιο, Ιουλιο και Αυγουστο:

 

Αποκλιση γεωδυναμικων υψων στα 500 hPa απο το ECMWF για Μαρτιο, Μαιο, Ιουνιο, Ιουλιο και Αυγουστο:

 

Aποκλιση υετου απο το CFSv2 για Μαρτιο, Μαιο, Ιουνιο και Ιουλιο (δεν φτανει εως Αυγουστο):

Αποκλιση υετου απο το ECMWF για Μαρτιο, Μαιο, Ιουνιο, Ιουλιο και Αυγουστο:

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast