Ο καιρός των Χριστουγέννων- δείτε πού θα χιονίσει

Αρκετά συμπαγή πλέον τα δεδομένα, για να δούμε έναν πρώτο μπουσουλα για τον καιρό των Χριστουγέννων ( 24-26/12). Στον παρακάτω χάρτη, μπορούμε να δούμε την συνοπτική βαρομετρική διάταξη πάνω από την Ευρώπη, όπως περίπου θα διαμορφωθεί εκείνο το διάστημα. Γενικά συνθήκες ήπιου καιρού, με την καλοκαιρία να κυριαρχεί σε όλη την Μεσόγειο. Αιτία, ένας αντικυκλώνας ο οποίος θα αναπτυχθεί κατά μήκος της Μεσογείου και μάλιστα θα πρέπει να μεταφέρει θερμότερες αέριες μάζες σε Ιταλία και Ελλάδα. Βορειότερα, θα πρέπει να αρχίσει να συγκεντρώνεται σημαντικό ψύχος, με τις χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν σε πολλές πόλεις της ΒΑ Ευρώπης. Δριμύ ψύχος φαίνεται να προκύπτει στην Ρωσία και την Ουκρανία!

Κρύο στην βόρεια Ευρώπη, ήπιος και ζεστός καιρός στην Μεσόγειο και την Ελλάδα. Υψηλές πιέσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στην δυτική Ευρώπη, προϊδεάζοντας μια πιθανη αλλαγή προς το τέλος του μήνα.

Υψηλές πιέσεις θα αναπτυχθούν στην δυτική Ευρώπη, οι οποίες θα αρχίσουν να συσσωρεύουν ψύχος στην βόρεια Ευρώπη. Καλοκαίρια με ήπιες θερμοκρασίες θα επικρατήσει στην Μεσόγειο και την χώρα μας. Ειδικότερα για την Ελλάδα: Αντικυκλωνικες συνθήκες φαίνεται να επικρατούν, με αυξημένη όμως την σχετική υγρασία. Πολύ πιθανόν μάλιστα να έχουμε και ομίχλες στα ηπειρωτικά. Συννεφιές ίσως μας προσεγγίζουν από τα δυτικά, με εκείνες μόνο τις περιοχές να συγκεντρώνουν κάποιες πιθανότητες για λίγες βροχές. Κατά κανόνα πάντως ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη την χώρα. Θερμοκρασιακά, θα βρισκόμαστε σαφώς πάνω από τον μέσο όρο, γενικά ήπιες θερμοκρασίες.

Η λιακάδα και οι ήπιες θερμοκρασίες θα κυριαρχούν όπως φαίνεται τα Χριστούγεννα. Λίγες συννεφιές μόνο στα δυτικότερα.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast