Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση Ιουλίου

Ένας ιδιαίτερα θερμός μήνας ξεκινάει, με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, θερμοκρασίες πάνω από τον μέσο όρο στις περισσότερες περιοχές. εξαίρεση μόνο η ΒΔ Ευρώπη όπου εδώ οι βροχές θα είναι άφθονες, όπως και οι χώρες γύρω από την Μαύρη θάλασσα, όπου και εδώ θα έχουμε συνεχή επεισόδια καταιγίδων.

Στη Μεσόγειο ο Ιούλης φαίνεται πως θα κυλήσει εξαιρετικά ζεστός, με διαδοχικά κύματα ζέστης. Πολύ αυξημένη δείχνει η πιθανότητα, κυρίως στο πρώτο μισό του μήνα, η Μεσόγειος αλλά και η Χώρα μας, να δεχτεί ένα μεγάλο κύμα καύσωνα.

Γαλακτωδης ουρανός κατά την διάρκεια κύματος καύσωνα, πάνω από την Χαλκιδική. Διαδοχικές θερμές εισβολές θα επηρεάζουν την Ελλάδα στο σύνολο του μήνα, με τα θερμότερα κύματα να εντοπίζονται στο πρώτο μισό του μήνα.

Αλλαγή στο πατερν φαίνεται για την Ελλάδα προς τα μέσα του μήνα, όπου διαταραχές από την ανατολική Ευρώπη, θα δώσουν συνθήκες έντονης αστάθειας και πιθανόν ισχυρών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια. Πάντως η θερμοκρασία δεν φαίνεται να υποχωρεί, καθώς οι θερμές αέριες μάζες θα εδρεύουν στην Μεσόγειο για τις επόμενες εβδομάδες.

Συνοψίζοντας λοιπόν, ο Ιουλης θα κυλήσει με πολύ πάνω από τον μέσο όρο θερμοκρασιακά, ενώ πολύ πιθανόν να μας φέρει ένα παρατεταμένο και δυνατό κύμα καύσωνα. Από ύψη βροχής, κοντά στον μέσο όρο η και λίγο πάνω στα βόρεια καθώς οι καταιγίδες που φαίνονται προς το μέσον του μήνα θα καλύψουν τις κλιματικές τιμές.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast