Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση Απριλίου

Ξεκίνησε σαν.. λιοντάρι αλλά θα συνεχίσει σαν » αρνάκι» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του φετινού Απρίλη. Παρότι στις πρώτες ημέρες του, δυο σημαντικές κακοκαιρίες έδωσαν αξιόλογα φαινόμενα και όψιμες χιονοπτώσεις στην χώρα μας, η συνέχεια του θα είναι τελείως διαφορετική. Άφθονες ημέρες ηλιοφάνειας, σταδιακή κατακόρυφη άνοδος της θερμοκρασίας και πλήρης απουσία βροχών, θα συνθέτουν το μεγαλύτερο μέρος του. Αιτία, ένας αρκετά ισχυρός και εκτεταμένος αντικυκλώνας, ο οποίος θα αναπτυχθεί σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, χαρίζοντας συνθήκες καλοκαιρίας και υψηλών θερμοκρασιών.

Ο αντικυκλώνας αυτός, θα κλείσει και την κάνουλα των βροχοσυστήματων στην χώρα μας, καθώς μετά τις 5/4 περίπου, θα καλύψει και εμάς. Όμως , καθώς θα βρισκόμαστε στα ανατολικά κράσπεδα του, θα υπάρχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μια ροή βορείου ρεύματος. Ροή η οποία θα μεταφέρει κατά περιόδους, ψυχρότερες αέριες μάζες από την Μαύρη θάλασσα προς το Αιγαίο. Η ίδια η ροή, θα είναι κατά κανόνα ξηρή, χωρίς αξιόλογα φαινόμενα. Η κυκλοφορία αυτή, θα μας συνοδεύει μέχρι και το τρίτο δεκαήμερο του μήνα, οπότε και φαίνεται πως ασταθείς αέριες μάζες, θα μας φέρουν εκ νέου κάποιες μπόρες/βροχές. Πάμε να δούμε συνοπτικά τα χαρακτηριστικά του μήνα:

Υετός: Το σύνολο της βροχής, θα πεσει στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα, με τις δύο διαδοχικές σοβαρές κακοκαιρίες που προαναφέραμε. Από τις 7/4 περίπου και μέχρι τα τέλη του μήνα, θα μπούμε σε ένα διάστημα παρατεταμένης καλοκαιρίας και απουσίας βροχών.

Θερμοκρασία: Παρά το κρύο ξεκίνημα του μήνα, η θερμοκρασία θα αρχίσει σταθερά να ανεβαίνει, φτάνοντας σε φυσιολογικά η και πάνω από την εποχή επίπεδα προς τα τέλη του μήνα. Δεν φαίνεται να σημειώνεται κάποια ψυχρή εισβολή με εξαίρεση φυσικά αυτή που μας επηρέασε στις αρχές.

Άνεμοι: Κυρίαρχοι άνεμοι θα είναι όπως αναφέρθηκε οι βοριάδες, μιας και ο αντικυκλώνας της Ευρώπης, θα καλύπτει μεγάλος μέρος αυτής.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast