Καταπίνει την Ευρώπη ο αντικυκλώνας τέρας – τι φέρνει στην χώρα μας

Όπως διακρίνουμε και στην εικόνα, ένας γιγαντιαίος αντικυκλώνας έχει απλωθεί και σκεπάσει κυριολεκτικά όλη την Ευρώπη, απ’ άκρη σ’άκρη! Αντικυκλώνας ο οποίος φέρνει συνθήκες προχωρημένης καλοκαιρίας και ήπιων καιρικών συνθηκών, μετά από έναν εξαιρετικά ενεργό χειμώνα. Εξέλιξη λίγο πολύ αναμενόμενη, καθώς προφανώς είναι αδύνατον να συνεχιστεί μια εξαιρετικά δραστήρια κυκλοφορία για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Ο πραγματικά τεράστιος αντικυκλώνας ο οποίος φέρνει συνθήκες καλοκαιρίας σε όλη την Ευρώπη .

Η χώρα μας, καθώς θα βρίσκεται στις ανατολικές παρυφές του, θα μπει υπό την επιρροή ενός ημιμόνιμου Βορείου ρεύματος, το οποίο θα ρίξει την θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, μετά τα 20ρια της τρέχουσας εβδομάδας. Δεν φαίνεται πάντως να μετακινείται τόσο δυτικά ώστε να επιτρέψει την κατάβαση πολικών αερίων μαζών στην περιοχή μας. Αντίθετα οι ψυχρές εισβολές θα είναι αυτό που λέμε μέτριας δυναμικής , light. Αντίστοιχα θα κατανεμηθούν και οι βροχοπτώσεις, αυστηρά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, όταν και αν υπάρχουν διαταραχές. Τα δυτικά κεντρικά και βόρεια, μπαίνουν σε καθεστώς όπου οι βροχές θα είναι από λίγες έως ελάχιστες, σύντομης διάρκειας. Αξίζει να σημειωθεί, πως για παράδειγμα τουλάχιστον μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη, δεν φαίνεται να μας απασχολεί κανένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό!

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast