Κακοκαιρία την Δευτέρα στο Αιγαίο- ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι

Μια σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει εκ νέου ο καιρός στη χώρα μας, αυτή την φορά όμως με έμφαση στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Ήδη από το απόγευμα της Κυριακής, βροχές θα σημειωθούν σε πολλές περιοχές του Αιγαίου, ενώ προς το βράδυ θα αρχίσει να βρέχει και στην Στερεά όπως και στην Αττική. Την Δευτέρα, κακοκαιρία θα επικρατήσει σε όλο το Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά με ισχυρές βροχές, στις περιοχές που καλύπτονται με τον μπλε χρωματισμό. Οι εστίες καταιγίδων, θα εντοπίζονται πάνω από τις θάλασσες, με έμφαση την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο. Οι περιοχές που χρειάζεται προσοχή είναι η δυτική κυρίως Κρήτη και η Εύβοια μαζί με τα Δωδεκάνησα. Σε αυτά τα τμήματα, θα πέσει πολύ νερό, ακόμη και 140 με 150 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο μέσα σε λίγες ώρες. Ποσότητα νερού ικανή να προκαλέσει προβληματα. Οι άνεμοι στρέφονται σε βοριάδες στο Αιγαίο, με εξαίρεση το ανατολικό όπου αρχικά εδώ θα επικρατήσει δυνατός νοτιάς. Στην ΑΤΤΙΚΉ η Δευτέρα θα είναι βροχερή, με τα έντονα φαινόμενα στα ανατολικά του νομού και τα βόρεια. Τέλος, δεν φαίνεται να επηρεάζονται καθόλου η δυτική και βόρεια χώρα, με εξαίρεση την Θράκη όπου θα δει κάποιες ώρες βροχων μέσα στη Δευτέρα.

Πολλές οι βροχές στο Αιγαίο και γύρω από αυτό την Δευτέρα. Οι περιοχές έντονων φαινομένων θα είναι η Εύβοια η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Δεν αναμένεται να επηρεαστεί αντίθετα η δυτική κεντρική και βόρεια χώρα.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast