Η Άνοιξη » αναβάλλεται» διαδοχικές κακοκαιρίες το επόμενο διάστημα

Είναι κάτι παραπάνω πλέον από σαφές, η ανάπτυξη και παραμονή ενός πολύ μεγάλου εμποδιστη αντικυκλώνα, στο σύνολο του βορείου Ατλαντικού και της βόρειας Ευρώπης. Μετά από τρεις μήνες όπου ο Ατλαντικός ήταν εξαιρετικά δραστήριος, με αλλεπάλληλα και πολύ βαθιά βαρόμετρικα χαμηλά, ήρθε η στιγμή να κοπάσει. Θα κοπάσει, καθώς η ατμοσφαιρική πίεση στην ευρύτερη περιοχή, αναμένεται να απογειωθεί κυριολεκτικά τις επόμενες εβδομάδες. Κάτι που δεν είδαμε ολόκληρο τον Χειμώνα, έρχεται τελικά να » εμβολίσει» την Άνοιξη, αναβάλλοντας την πρακτικά για τον Μάϊο(?).

Ο λόγος όπως αναφέρεται και πιο πάνω, ο μεγάλος αντικυκλώνας που θα εγκατασταθεί τις επόμενες εβδομάδες στην βόρεια Ευρώπη. Ένας αντικυκλώνας, ο οποίος θα αναγκάσει τον πολικό αεροχειμαρρο, να κατευθυνθεί για πρώτη φορά φέτος προς την νότια Ευρώπη, και συναντώντας τα νερά της Μεσογείου, να προκαλέσει διαδοχικές κακοκαιριες σε πολλές περιοχές. Μια εξέλιξη η οποία κάθε άλλο παρά άνοιξη θα θυμίζει, ενώ παράλληλα, θα » ανοίξει» εκ νέου την πόρτα του κρύου από την Ρωσία, με ότι αυτό πιθανόν να συνεπάγεται για την συνέχεια. Αυτό που με βεβαιότητα μπορεί να ειπωθεί, είναι πως ο καιρός και τα τερτιπια του, θα μας απασχολήσουν έντονα το επόμενο διάστημα.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast