Έρχονται καταιγίδες και νοτιάδες

Αλλάζει ο καιρός την Δευτέρα αλλά και την Τρίτη, καθώς μια ατμοσφαιρική διαταραχή, συνοδευόμενη από ψυχρό μέτωπο, θα περάσει πάνω από την χώρα μας, από δυτικά προς ανατολικά. Η μέρα εισόδου του μετώπου, είναι η Δευτέρα, και από τα δυτικά ενώ θα φύγει από την χώρα μας το απόγευμα της Τρίτης, δίνοντας καταιγίδες εκείνες τις ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και Θράκη. Τα αξιολογότερα φαινόμενα θα τα δεχθεί η Ήπειρος, το βόρειο Ιόνιο, η Θράκη και τμήματα του ανατολικού Αιγαίου.

Στον χάρτη φαινομένων παρατηρούμε το ότι το σύνολο των καταιγίδων θα πέσουν σε δυτική Ελλάδα και ΒΑ Αιγαίο Θράκη. Όσο νοτιότερα, τόσο ποιο σύντομα θα είναι τα φαινόμενα, μέσα στην Τρίτη. Ενίσχυση των νοτιάδων.

Οι βροχές θα ξεκινήσουν από το πρωί της Δευτέρας στα δυτικά, και μέχρι τη νύχτα θα επηρεάζουν και πολλές ηπειρωτικες περιοχές. Καταιγίδες θα σημειωθούν στις περιοχές που επισημαίνονται. ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ: Μουντός και υγρός ο καιρός της Δευτέρας, ενώ κυρίως στις περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό, θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πρόσκαιρη βροχή και στην πόλη. Στη Θεσσαλονίκη το μέτωπο θα περάσει το πρωί της Τρίτης, με δυνατή μπόρα η και καταιγίδα. Ο νοτιάς από το απόγευμα της Δευτέρας θα ενισχυθεί στα 5-6 μποφόρ, έως το πρωί της Τρίτης, για να στραφεί μετά σε δυτικό και να κόψει. ΑΤΤΙΚΉ: Εδώ η πιθανότητα μπόρας ή και πρόσκαιρης Καταιγίδας, εντοπίζεται το πρωί της Τρίτης, με έμφαση στα δυτικά του νομού. Δυνατός νοτιάς ιδιαίτερα την Τρίτη έως 6 μποφόρ.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast