Φθινοπωρινή αλλαγή του καιρού- έρχονται βροχές

Μια ρηχή αλλά πλούσια σε υγρασία ατμοσφαιρική διαταραχή, είναι ήδη σε τροχιά με την χώρα μας τα επόμενα 24ωρα. Ήδη στα δυτικά συννεφιάζει, συννεφιές που μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα επεκταθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Οι συννεφιές αυτές είναι προάγγελος των αξιόλογων βροχών που αυτή τη φορά θα επηρεάσουν σχεδόν όλη την ηπειρωτική χώρα. Ο καιρός αλλάζει ήδη από Παρασκευή με τοπικές βροχές σε όλη την χώρα με εξαίρεση το Αιγαίο και την Θράκη, ( σε αυτά τα τμήματα οι βροχές θα έρθουν προς την νύχτα ) και πτώση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά. Το Σάββατο θα είναι μια πολύ βροχερή, φθινοπωρινή μέρα από το ύψος της Στερεάς μέχρι και την Θράκη ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι αξιόλογα. Δε θα έχουν όμως εντάσεις ικανές να προκαλέσουν προβλήματα. Θα είναι δηλαδή ποτιστικες βροχές, καθαρά χειμερινού τύπου σταθερής έντασης, ωφέλιμες για την γη! Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το πρωί της Κυριακής οπότε και μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Τα αξιολογότερα φαινόμενα θα τα έχουμε στις περιοχές που καλύπτονται με σκούρο χρωματισμό, όπου εδώ αναμένονται ύψη βροχής που θα δώσουν στο έδαφος ουσιαστική υγρασία. Καταιγίδες λόγω κρύου δεν θα έχουμε στα ηπειρωτικά, αυτές θα εντοπίζονται σε Πελοπόννησο και ίσως Αιγαίο.

Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ ο καιρός θα καταστεί νεφελώδης από Παρασκευή μέχρι Κυριακή μεσημέρι με βροχές κατά περιόδους. Αρκετό το κρύο στην πόλη , φθινόπωρο δηλαδή με τις μέγιστες στους ,11-14 βαθμούς, σε άνοδο από Κυριακή όπου αν βγει ήλιος προς το μεσημέρι, θα φτάσουμε και 17.

Στην ΑΤΤΙΚΗ παροδικά νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές το Σάββατο και το πρωί της Κυριακής. Η θερμοκρασία και εδώ σε πτώση, μέγιστη στους 17 βαθμούς με βόρειους ανέμους.

Μουντός καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές και ψυχρα έως και κρύο στα ηπειρωτικά.

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, αυτές θα εντοπίζονται σε μεγάλα υψόμετρα των ηπειρωτικών ορεινών, περίπου πάνω από τα 1650-1700 μέτρα και θα είναι αξιόλογες.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast