Σχετικά με το σταθμό

Ο σταθμός τροφοδοτείται από έναν μετεωρολογικό σταθμό Froggit WH1080-SE και διαδικτυακές κάμερες. Τα δεδομένα συλλέγονται κάθε 10 δευτερόλεπτα και η σελίδα ενημερώνεται κάθε 10 δευτερόλεπτα. Η σελίδα και τα δεδομένα της συλλέγονται από το Λογισμικό Weather-Display. Ο σταθμός αποτελείται από ένα ανεμόμετρο, ένα βαρόμετρο, ένα βροχόμετρο και έναν αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας τοποθετημένα σε ιστό στην κορυφή του κτιρίου του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο σταθμός αποκτήθηκε μέσω του προγράμματος Sailing Across the Black Sea (SaBS) και είναι ιδιοκτησία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Υπεύθυνος για την λειτουργία του είναι ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στις εγκαταστάσεις του οποίου φιλοξενείται.

Σχετικά με την Πόλη

Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης, εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες μετά την ίδρυσή του, παραμένει το μοναδικό Ναυταθλητικό ενεργό Σωματείο του Νομού Πιερίας, ενός νομού με ακτές τόσο μοναδικές, τόσο για την μεγάλη έκτασή τους, όσο και για την ποικιλομορφία των διακοπών που προσφέρουν. Οι ακτές της Πιερίας εκτείνονται σε μήκος πάνω από 70 χλμ., από τονικισμό των Νέων Πόρων και τις παρυφές του μυθικού Ολύμπου, μέχρι το Δήμο Μεθώνης και τον υδροβιότοπο του Αλιάκμον.

Από τις τάξεις του Ομίλου έχουν αναδειχθεί κάποιοι από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές Ιστιοπλοΐας και Κωπηλασίας. Ξεκινώντας από την Κατερίνα Νικολαίδου, 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και με 8 παγκόσμια χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια σε αντίστοιχους αγώνες στην κατοχή της. Τον Ολυμπιονίκη Κώστα Καρυώτη, τους τέταρτους στην Ολυμπάδα νέων Θωμά Καραμήτρο και Νίκο Κακούρη.

Στα χρόνια λειτουργίας του, πολλές φορές συνέβαλλε και συνεχώς προσπαθεί να δημιουργήσει περιβαλλοντική συνείδηση και να εξυψώσει το επίπεδο θαλάσσιας ασφάλειας στους αθλητές και τα μέλη του, μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια πληροφόρησης, επιμόρφωσης και κινητοποίησης όλων, από τον δάσκαλο, τον γυμναστή του σχολείου, τον καθηγητή, τον προπονητή, μέχρι και τον τελευταίο αθλητή του. Πολλές φορές οργάνωσε καθαρισμούς ακτών, επιμορφωτικά σεμινάρια θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης, συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα «δρόμος του δελφινιού» συνεργαζόμενος με το Λιμεναρχείο Κατερίνης.

Σχετικά με τη σελίδα

Αυτή η σελίδα βασίζεται σε πρότυπο από CarterLake.org με μετατροπή σε κώδικα PHP από Saratoga-Weather.org.
Πολλές ευχαριστίες στον Kevin Reed του TNET Weather για την εργασία στα πρότυπα του Carterlake, και το σχεδιασμό για την κοινή διαχείριση της σελίδας σε κώδικα PHP.
Πολλές ευχαριστίες στον Mike Challis του Long Beach WA για την γεννήτρια κατασκευής γραφικών διεύθυνσης ανέμου, Εναλλάκτη Θεμάτων και τη βοήθεια μορφοποίησης αυτών των προτύπων με κώδικα CSS.
Πολλές ευχαριστίες στον Ken True του Saratoga-Weather.org για την απεικόνιση του πίνακα συνθηκών με κώδικα AJAX, του κεντρικού πίνακα και την ενσωμάτωση του TNET Weather common PHP site design για αυτήν τη σελίδα.

Ευχαριστίες στον Αθανάσιο Τσιουκανάρα του meteothes.gr για τα αρχεία ελέγχου της Ελληνικής μετάφρασης.

Το πρότυπο αρχικά βασίστηκε στο Designs by Haran.

Ατή η σελίδα συμμορφώνεται με το XHTML 1.0. Επαληθεύστε τα XHTML και CSS αυτής της σελίδας.