Σχετικά με το σταθμό

Ο σταθμός τροφοδοτείται από έναν μετεωρολογικό σταθμό WH 1080 και διαδικτυακές κάμερες. Τα δεδομένα συλλέγονται κάθε 10 δευτερόλεπτα και η σελίδα ενημερώνεται κάθε 10 δευτερόλεπτα. Η σελίδα και τα δεδομένα της συλλέγονται από το Λογισμικό Weather-Display. Ο σταθμός αποτελείται από ένα ανεμόμετρο, ένα βαρόμετρο, ένα βροχόμετρο και έναν αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας τοποθετημένα σε ιστό στην κορυφή του κτιρίου του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο σταθμός αποκτήθηκε μέσω του προγράμματος Sailing Across the Black Sea (SaBS) και είναι ιδιοκτησία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Υπεύθυνος για την λειτουργία του είναι ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στις εγκαταστάσεις του οποίου φιλοξενείται.

Σχετικά με το Χωριό

Στους πρόποδες του όρους Βερτίσκου βρίσκεται η Kοινότητα Εξαλόφου που αποτελείται από δύο χωριά, τις Πέντε Βρύσες και το Πολυδένδρι.

Η κοινότητα Εξαλόφου δημιουργήθηκε 1929 από τους εξής έξι μικρούς οικισμούς το Πολυδένδρι, τις Πέντε Βρύσες, τα Αηδόνια, την Ασπροράχη, την Κορώνεια, το Βαθουλό από τα οποία πλέον εδώ και δεκαετίες κατοικούνται μόνο τα δύο, το Πολυδένδρι και οι Πέντε Βρύσες.

Oι κάτοικοι είναι κυρίως πρόσφυγες από τον Πόντο και σε μικρό ποσοστό Σαρακατσάνοι και Βλάχοι.

Τα χωριά είναι νεόδμητα και σχηματίζονται από σύγχρονες κατοικίες πολύ περιποιημένες οι οποίες διαρθρώνονται βάση ενός πολύ καλού ρυμοτομικού σχεδίου και οι κόκκινες κεραμιδένιες στέγες τους εξακολουθούν να εκφράζουν την αντίθεσή τους με το πράσινο που τις περιβάλλει.

Ανάμεσα στα δυο χωριά της κοινότητας που απέχουν μεταξύ τους 4 km υπάρχει η θέση Πέντε Πηγάδια στην οποία εχουν ανακαλυφθεί οικισμού Νεότερης Νεολιθικής Εποχής, της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού αλλά και των Νεότερων ιστορικών χρόνων.

Η απόσταση απο την Θεσσαλονίκη είναι 30 km και απο την πόλη του Λαγκαδά μόλις 10 km

Σχετικά με τη σελίδα

Αυτή η σελίδα βασίζεται σε πρότυπο από CarterLake.org με μετατροπή σε κώδικα PHP από Saratoga-Weather.org.
Πολλές ευχαριστίες στον Kevin Reed του TNET Weather για την εργασία στα πρότυπα του Carterlake, και το σχεδιασμό για την κοινή διαχείριση της σελίδας σε κώδικα PHP.
Πολλές ευχαριστίες στον Mike Challis του Long Beach WA για την γεννήτρια κατασκευής γραφικών διεύθυνσης ανέμου, Εναλλάκτη Θεμάτων και τη βοήθεια μορφοποίησης αυτών των προτύπων με κώδικα CSS.
Πολλές ευχαριστίες στον Ken True του Saratoga-Weather.org για την απεικόνιση του πίνακα συνθηκών με κώδικα AJAX, του κεντρικού πίνακα και την ενσωμάτωση του TNET Weather common PHP site design για αυτήν τη σελίδα.

Ευχαριστίες στον Αθανάσιο Τσιουκανάρα του meteothes.gr για τα αρχεία ελέγχου της Ελληνικής μετάφρασης.

Το πρότυπο αρχικά βασίστηκε στο Designs by Haran.

Ατή η σελίδα συμμορφώνεται με το XHTML 1.0. Επαληθεύστε τα XHTML και CSS αυτής της σελίδας.