Κάμερα Ασπροβάλτας

Η κάμερα είναι τοποθετημένη στην πανέμορφη παραλία της Ασπροβάλτας με κατεύθυνση νοτιανατολική και θέα όλο τον Στρυμωνικό Κόλπο, ενώ με καθαρή ατμόσφαιρα στο βάθος διακρίνεται η Θάσος και ο Άθως.
Ιδιοκτησία-Φιλοξενία: Δήμος Βόλβης
https://www.dimosvolvis.gr/


(αυτόματη ανανέωση κάθε 2 λεπτά)

Για ζωντανή μετάδοση κατεβάστε την εφαρμογή μας:





visitor counter

Flag Counter

Θέση Κάμερας



Η Ασπροβάλτα είναι μία παραθαλάσσια κωμόπολη του Δήμου Βόλβης στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Θεσσαλονίκης. Είναι ένα από τα πιό αξιόλογα καλοκαιρινά τουριστικά θέρετρα της Μακεδονίας και το παράλιο μετωπό της αποκαλείται Ελληνική Ριβιέρα. Κατά την απογραφή του 2011 έχει 2.838 κατοίκους. Η Ασπροβάλτα βρίσκεται ανατολικά της Θεσσαλονίκης στα δυτικά παράλια του Στρυμονικού κόλπου και είναι προσβάσιμη μέσω της Εγνατίας Οδού. Η ακτή της βραβεύεται κάθε χρόνο με τη Γαλάζια Σημαία. Εκκλησιαστικά υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης.

Η αρχαιολογική σκαπάνη έχει εντοπίσει οργανωμένες οικιστικές εγκαταστάσεις των ύστερων κλασικών-πρώιμων ελληνιστικών χρόνων ενώ είναι γνωστό πως στα Ρωμαικά χρόνια η Αρχαία Εγνατία Οδός διέσχιζε την περιοχή. Λίγο ανατολικότερα μάλιστα της Ασπροβάλτας σώζονται τα ερείπια ενός ρωμαϊκού σταθμού που ονομαζόταν Pennana.Σύμφωνα με έγγραφο του αρχείου της Μονής Σίμωνος Πέτρα, ο οικισμός Άσπρη Βάλτα κτίζεται στις αρχές του 16ου αιώνα στις νότιες παρυφές του όρους των Κερδυλλίων.

Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή στην περιοχή εγκαταστάθηκαν 54 οικογένειες από το Ρένκιοϊ (Οφρύνιο) της Τρωάδος, κοντά στα Δαρδανέλλια της Μικράς Ασίας, μεταφέροντας πολλά κειμήλια όπως τη βιβλιοθήκη του σχολείου του Οφρυνίου. Οι Μικρασιάτες ανέπτυξαν τον οικισμό ενώ αργότερα οι απόδημοι συμπατριώτες τους από τις Η.Π.Α. βοήθησαν οικονομικά ώστε να ανεγερθεί στην Ασπροβάλτα πέτρινο σχολείο αλλά και ναός για να φυλάξουν τα κειμήλιά τους. Η ανάπτυξη του παραθαλάσσιου τουρισμού στα μέσα του 20ού αιώνα, οδήγησε στην εξάπλωση του οικισμού με πολλές παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.