Κάμερα Αρέθουσας

Η κάμερα είναι τοποθετημένη στο όμορφο χωριό Αρέθουσα σε υψόμετρο 340 μέτρων, σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Η κάμερα έχει κατεύθυνση Βορειοδυτική προς τον Σοχό.
Ιδιοκτησία-Φιλοξενία: Δήμος Βόλβης
https://www.dimosvolvis.gr/


(αυτόματη ανανέωση κάθε 2 λεπτά)

Για ζωντανή μετάδοση κατεβάστε την εφαρμογή μας:

visitor counter

Flag Counter

Θέση ΚάμεραςΗ Αρέθουσα είναι οικισμός του Δήμου Βόλβης στα ανατολικά του Νομού Θεσσαλονίκης στη Μακεδονία. Στην απογραφή του 2011 είχε 748 κατοίκους. Αποτελεί έδρα της ομώνυμης Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Βόλβης, που περιλαμβάνει και τον οικισμό Λευκούδα. Ο οικισμός πήρε το όνομά του από τη θεά Αρέθουσα, Νύμφη των πηγών, μιας και το χωριό υδροδοτείται από 8 πηγές. Εκκλησιαστικά υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης.

Η αρχαία Αρέθουσα η Μυγδονική, από τις μέχρι σήμερα αρχαιολογικές μελέτες, εντοπίζεται στην περιοχή της Ρεντίνας (Στενά της Ρεντίνας ή όπως ονομάζονται Μακεδονικά Τέμπη) μέχρι τη σημερινή κοινότητα Αρέθουσας (10 χλμ βόρεια). Δύο χιλιόμετρα ανατολικά της σημερινής Αρέθουσας, κοντά στην περιοχή που οι ντόπιοι ονομάζουν Παλιόκαστρο, πρόσφατα αποκαλύφθηκε δάπεδο ναού του 6ου αιώνα π.Χ..

Σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων, βρέθηκαν πολλά αρχαιολογικά ευρήματα, νομίσματα της κλασικής περιόδου, καθώς και των βυζαντινών χρόνων. Μέχρι τα πρώτα Βυζαντινά χρόνια, η αρχαία Αρέθουσα εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα νότια της σημερινής κοινότητας, κοντά στον ποταμό Ρήχιο.

Η μεταφορά της Αρέθουσας στη σημερινή της θέση, στους πρόποδες δηλαδή των Κερδυλίων ορέων, πραγματοποιήθηκε στα Βυζαντινά χρόνια λόγω αλλεπάλληλων επιδρομών και καταστροφών. Έτσι οι κάτοικοι για λόγους ασφαλείας μετοίκισαν σε ορεινότερη ασφαλή τοποθεσία, όπου βρίσκεται και ο σημερινός οικισμός της Αρέθουσας.