Δελτίο Έντονων Καιρικών Φαινομένων

Δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων.

Ισχύς: Βραδυνές ώρες Κυριακής 24/11 έως νυχτερινές ώρες Δευτέρας 25/11.

Ανάλυση: Στον χάρτη, επισημαίνονται οι περιοχές οι οποίες θα δεχθούν φαινόμενα τα οποία θα είναι ικανά να επηρεάσουν τις καθημερινές δραστηριότητες ή και να προκαλέσουν προβλήματα. Βροχές θα σημειωθούν σε ολόκληρη την χώρα, με τα λιγότερα φαινόμενα στην Θράκη και το ΒΑ Αιγαίο.

Ειδικότερα: Πέρασμα ισχυρών βροχών και καταιγίδων, θα σαρώσει την χώρα από δυτικά προς ανατολικά. Στα δυτικά, το πέρασμα αυτό θα είναι σχετικά σύντομο και τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα Επτάνησα. Μέσα στην Δευτέρα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Ισχυρές καταιγίδες στο πρώτο μισό της Δευτέρας σε ανατολική Πελοπόννησο και Στερεά.

Η Αττική θα πρέπει να δεχθεί αξιόλογη καταιγίδα κατά τόπους ισχυρή, στο ίδιο διάστημα, ενώ αργότερα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Μέσα στο απόγευμα, η ζώνη των καταιγίδων θα φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα.

Σε αυτά τα τμήματα, οι ισχυρές βροχές θα έχουν σταθερό χαρακτήρα και θα είναι ικανές να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα. Αποφύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα ιδιαίτερα στα ορεινά των τμημάτων αυτών.

Άνεμοι: Ενίσχυση των νοτιάδων σε επίπεδα θύελλας (ριπές έως και 115km/h) σε πολλές περιοχές του ανατολικού Αιγαίου, του βορείου αλλά και στην Χαλκιδική. Θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι και στη Θεσσαλονίκη κυρίως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας με εξασθένηση αργότερα.

Υποχώρηση της κακοκαιρίας από την Τρίτη.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sponsored By:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast