Προσοχή: Ισχυρές καταιγίδες σήμερα σε πολλές περιοχές.

Με ηλιοφάνεια ξεκινά η Τετάρτη σε όλη την χώρα, και έτσι θα τελειώσει στην νότια χώρα και τα νησιά μας. Δεν ισχύει το ίδιο για τα ηπειρωτικά τμήματα όπου η λιακάδα, θα δώσει την θέση της σε τοπικές καταιγίδες, μεσημεριανού και Απογευματινού τύπου, σε πολλές περιοχές. Παρά την τοπική τους έκταση, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ατμόσφαιρας, είναι τέτοια ώστε οι καταιγίδες αυτές να εξελιχθούν σε οργανωμένα κύτταρα, συνοδευόμενα από χαλαζόπτωση ικανού μεγέθους και ισχυρούς ανέμους. Οι περιοχές που έχουν ευνοϊκές συνθήκες για τα παραπάνω φαινόμενα, τονίζονται στον χάρτη.

Νέφη σαν και αυτά, θα εμφανιστούν και πάλι σε πολλές περιοχές, δίνοντας καταιγίδες κατά τόπους.

Προς τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, μπόρες και τοπικές καταιγίδες φαίνεται να απασχολούν και την κεντρική Μακεδονία συμπεριλαμβανομένων και των νομών Θεσσαλονίκης και εσωτερικό της Χαλκιδικής. Θα πρέπει να τονιστεί η πιθανότητα παρότι μικρή, για ξέσπασμα μπουρινιού σε περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό προς το βράδυ. Ενδεχομένως κάποιες καταιγίδες από τον Όλυμπο να επιβιώσουν μέχρι την θάλασσα και να δώσουν ισχυρούς ξαφνικους ανέμους. Αρκετά καλές πιθανότητες συγκεντρώνει και η Θεσσαλονίκη για εκδήλωση καταιγίδας, με έμφαση τα βόρεια του νομού.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast