Μακροπρόθεσμη Αυγούστου – δείτε πως θα εξελιχθεί ο μήνας

Ένας αρκετά ζεστός Αύγουστος, φαίνεται πως ξεκινάει για την Ελλάδα, με έμφαση τα δυτικά και τα ηπειρωτικά τμήματα. Υψηλές θερμοκρασίες θα πρέπει να κυριαρχούν στο σύνολο του μήνα, παρότι θα υπάρχουν και σαφή διαστήματα με δροσεροτερο καιρό. Οι βοριάδες στο Αιγαίο φαίνονται να είναι ισχυροί τις περισσότερες ημέρες. Μάλιστα δεν θα λείψουν και τα επεισόδια ιδιαίτερα ενισχυμένου βοριά στα πελάγη. Εύκολα καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι αντίστοιχα και οι συνθήκες εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι εξαιρετικά ευνοϊκές ιδιαίτερα για την νότια χώρα. Δεν θα λείψουν πάντως και κάποιες Μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Επιγραμματικά λοιπόν: – Φαίνεται πως θα αποφύγουμε και τον Αύγουστο, να βιώσουμε ενα μεγάλο κύμα καύσωνα στην χώρα μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα έχουμε έντονη ζέστη, αλλά το σενάριο » μεγάλος καύσωνας» συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες. – Ο βοριάς ( μελτέμι) θα κυριαρχεί στο Αιγαίο και κατά περιόδους θα έχει δυνατές εντάσεις. -Υπαρκτες οι πιθανότητες για καταιγίδες ιδιαίτερα στα βορειότερα τμήματα.

Οι μεγάλες ζέστες θα επιλέξουν την κεντροδυτική Ευρώπη τον Αύγουστο, ενώ η χώρα μας θα βρίσκεται σε μια σταθερή ροή βορείων ανέμων, κρατώντας τον υδράργυρο σε ανεκτά επίπεδα. Δεν θα λείψουν και τα επεισόδια ασταθειας!

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast