Ασυνήθιστη αλλαγή του καιρού τις επόμενες ημέρες- Σπάνια βαρομετρική διάταξη

Μια εξαιρετικά σπάνια βαρομετρική διάταξη για την εποχή που διανύουμε, αναμένεται να λάβει χώρα πάνω από την Ευρώπη, το επόμενο 7ημερο. Ο λόγος για έναν γιγαντιαίο εμποδιστη αντικυκλώνα ο οποίος θα αναπτυχθεί και θα εγκατασταθεί πάνω από όλη (!) Την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, δίνοντας εκεί παρατεταμένη καλοκαίρια και υψηλές θερμοκρασίες. Ο αντικυκλώνας αυτός αντίθετα, θα μεταφέρει από την βόρεια Ευρώπη, μια αποκομμένη διαταραχή ανώτερης ατμόσφαιρας, αλλά με σαφή οργανωμένα χαρακτηριστικά επιφανειακού χαμηλού (!) . Αυτή η διαταραχή, όπως είναι φυσικό, θα συναντήσει την θερμη ατμόσφαιρα της Μεσογείου και θα δώσει έντονα καιρικά φαινόμενα ικανά να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα. Η διαταραχή αυτή θα επηρεάσει την Ελλάδα από Τετάρτη και από τα Δυτικά , και θα δίνει έντονα κατά τόπους και κατά περιόδους φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Ένας κεραυνός πέφτει μέσα στην λίμνη Βόλβη της Θεσσαλονίκης. Το επόμενο διάστημα, οι κεραυνοί θα είναι σημαντική απειλή για πολλές περιοχές.

Δυστυχώς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διαταραχής, θα είναι τέτοια ώστε να επιτρέψουν στις καταιγίδες, να έχουν ένταση, διάρκεια και ως εκ τούτου, να προκαλέσουν προβληματα. Θα υπάρξουν αναλυτικά δελτία ενημέρωσης σε άμεσως επόμενο χρόνο.

Πρωινή καταιγιδα μέσα στον Θερμαϊκό κόλπο. Πολλές οι καταιγίδες που θα δεχθεί η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας τις επόμενες ημέρες.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast